24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Bijen bestrijden

Je wilt bijen bestrijden: mag dat zomaar? Wij delen de beste tips en adviezen om dit aan te pakken. Bijen spelen een belangrijke rol in de biodiversiteit, maar ze kunnen ook enorm in de weg zitten. Als ze gaan zwermen kan dat tot overlast leiden. Houd er rekening mee dat je ondanks die overlast zelf geen bijen mag bestrijden.

We delen hier op de website praktische tips om allerlei andere soorten ongedierte te bestrijden. Op die manier leggen we graag uit wat je zelf kunt doen op het moment dat je last hebt van bijvoorbeeld insecten. Voor de bestrijding van bijen kunnen we dat helaas niet doen, omdat het verboden is om ze zelf te bestrijden. Dat heeft te maken met het feit dat bijen met uitsterven worden bedreigd, terwijl ze heel belangrijk zijn voor ons ecosysteem.

Waarom zwermen bijen?

Als we gevraagd worden om bijen te bestrijden beoordelen we onder andere of ze zwermen. Als dat het geval is stellen we vast waarom ze zwermen. De bijen ervaren een bedreiging en proberen zich ertegen te verdedigen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij spelende kinderen of op het moment dat de huisdieren door de tuin lopen.

De bijen ervaren een gevaar en zwermen samen om daar tegen op te treden. Dit betekent in de praktijk dat ze kinderen of huisdieren kunnen aanvallen. Dat leidt tot vervelende situaties en eventueel tot het steken door de bijen. Als de bijen zwermen kunnen we die bestrijden, om de specifieke overlast op te lossen.

Heeft u last van ongedierte?

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio

Een bijennest kan gevaarlijk zijn als daar kinderen of huisdieren bij in de buurt komen. Of als je er zelf last van hebt natuurlijk. Met name binnen leidt een bijennest snel tot problemen. De bijen voelen zich bedreigd, dus zullen zwermen om zich te verdedigen.

Zowel bij een nest binnen als buiten leidt het zwermen tot allerlei problemen. De bijen vallen aan, waardoor je daar veel last van kunt hebben. Het nest zal zich waarschijnlijk alleen maar verder uitbreiden. Daarom is het belangrijk om er op tijd bij te zijn en het nest te laten bestrijden.

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

De gevaren van een bijennest

Waarom direct ongediertebestrijden.nl?

Wij werken uitsluitend samen met gediplomeerde ongedierte bestrijders. Dus via ons heeft u altijd waar voor uw geld. Alleen een erkende ongediertebestrijder kan zich aanmelden op ons platform en daar profiteert u direct van.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van vakkundige specialisten, die betrouwbaar zijn en zeer goed in het behandelen en verwijderen van ongediertes. Tevens zijn onze partners ook perfect inzetbaar voor advies m.b.t. ongedierte.

Lead Me werkt uitsluitend met gekwalificeerde en betrouwbare partnerbedrijven die in Nederland ingeschreven staan in het Kamer van koophandel register.

100% onafhankelijk

Directongediertebestrijden.nl opereert volledig onafhankelijk en werkt alleen samen met erkende ongediertebestrijders in Nederland.

100% Transparant

De dienstverlening van directongediertebestrijden.nl is geheel gratis voor u als website bezoeker. Een transparante dienstverlening en geen addertjes onder het gras.

Altijd een betrouwbare en erkende ongediertebestrijder in de buurt

Met meer dan 25 betrouwbare, erkende en aangesloten ongedierte bestrijders, is er altijd wel een ongedierte bestrijder bij u in de buurt.

Vergelijk en kies de beste ongediertebestrijder uit jouw regio

Op basis van uw criteria, komt u in contact met een erkende ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geen verrassende kosten

De kosten per situatie of dienst zullen altijd duidelijk vooraf gecommuniceerd worden en bij afrekening ontvangt u altijd een bon. Dus geen verrassende kosten meer, nooit meer!

Direct contact

Via directongediertebestrijden.nl heeft u direct contact met een ongediertebestrijder dat het best bij u past en u direct kan helpen. Direct contact via ons onafhankelijk platform.

In principe is er geen doe-het-zelf-aanpak. Dat wil zeggen, we kunnen en mogen geen tips delen om dit zelf aan te pakken. Dat heeft ermee te maken dat het verboden is om bijen zelf te bestrijden. In plaats daarvan moet je daarvoor altijd een professioneel bedrijf inhuren, zoals wij dat zijn. Hiermee wil de overheid voorkomen dat er nog meer bijen sterven, terwijl er al zo weinig zijn in Nederland. Als professioneel bedrijf kunnen wij beoordelen of er sprake is van overlast. Bovendien kunnen we gericht bijen bestrijden, om te voorkomen dat andere nesten daar last van zouden kunnen krijgen.

Heb je dus last van bijen en zoek je naar de beste aanpak om die te bestrijden? Het is niet toegestaan om zelf middelen te kopen of aan de slag te gaan in strijd met de bijen. Bovendien is het niet verstandig om dat te doen. Van een bij is het soms minder goed bekend dan van een wesp, maar ook bijen kunnen steken. Zelfs als je daar al zelf mee aan de slag zou gaan zou het dus heel belangrijk zijn om dat zeer voorzichtig te doen.

In principe zitten bijen veel mensen helemaal niet in de weg. Tegelijkertijd begrijpen we dat ze tot overlast kunnen leiden. In dat geval is het verstandig om uit te zoeken welke mogelijkheden er zijn om die overlast in ieder geval te voorkomen.

De meeste mensen krijgen last van op het moment dat de bijen beginnen te zwermen. Dit is een methode van de kolonie om ervoor te zorgen dat ze zich kunnen wapenen tegen gevaren van buitenaf. Dit ‘gevaar’ kan ook de mens zijn. Op het moment dat de bijen zwermen kan dat bijvoorbeeld in de tuin heel vervelend zijn, dus is het verstandig om hiervoor een professioneel bedrijf zoals wij in te schakelen.

Wil je bijen laten verjagen of een bijennest laten bestrijden? Dat is precies waar onze specialisten goed in zijn. We zoeken uit waar zich het nest precies bevindt en hoe dat tot overlast leidt. Die overlast nemen we weg, door het nest professioneel te bestrijden.

 • Overal in Nederland
 • Particulier en zakelijk
 • Supersnel van ongedierte af

Let op: het is niet toegestaan om zelf een bijennest of bijen te bestrijden. Schakel altijd onze professionele hulp in. Wij bestrijden de overlast door bijen, met zo min mogelijk schadelijke invloed op andere bijennesten en de rest van de natuur.

 • Hoe kom ik van bijen af?
  Bijen komen samen in een nest, rondom de bijenkoningen. Er is sprake van een volledige samenleving, waarin allerlei soorten bijen hun rol hebben. Sommigen gaan naar buiten om nectar te verzamelen, terwijl anderen dat verzamelen en weer anderen de koningin beschermen. Samen zorgen ze ervoor dat hun samenleving in stand blijft, waardoor het niet meevalt om er vanaf te komen. Het is verboden om zelf bijen te bestrijden, dus dat zal je altijd professioneel moeten laten doen.
 • Hoe weet ik of ik een bijennest heb?
  Zodra het aantal bijen in de tuin toeneemt is de kans groot dat er een bijennest zit. Je komt erachter door de bijen te volgen naar de plek waar ze naartoe terug vliegen. Zoek ze op als ze naar nectar zoeken en probeer ze te volgen. Een bijennest zit op de plek waar bijen af en aan vliegen. Sommigen gaan opnieuw op zoek naar nectar, terwijl anderen dat terug komen brengen. Houd er rekening mee dat er maar een klein gaatje nodig is, naar een holle ruimte erachter.
 • Kun je een bijennest laten zitten?
  Ja, het is in principe niet schadelijk als er een bijennest in de tuin zit. Dat wil zeggen, zolang je geen last hebt van zwermen natuurlijk. Sterker nog, een bijennest in de tuin helpt de natuur. Bijen zijn heel belangrijk voor de biodiversiteit en ze hebben het lastig. Beoordeel daarom altijd in hoeverre je er last van hebt. Als dat niet het geval is kun je een bijennest prima laten zitten.

Offerteformulier