24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Boktor bestrijden

Hoe kun je de boktor bestrijden als je daar thuis last van hebt? Het is een vervelend insect, dat het hout van de vloer of van balken helemaal kapot kan vreten. Zorg er dus voor dat je er op tijd bent, om onnodige extra schade te voorkomen. En lukt het niet meer om de boktor zelf te bestrijden? Geen zorgen, dan kunnen wij je daar professioneel mee helpen.

Er zijn allerlei mogelijkheden om de boktor te bestrijden. Dat kun je zelf doen, al kunnen we je daarbij ook helpen. Het gaat bijvoorbeeld om het voorbehandelen van hout, het invriezen van besmette voorwerpen of het bestrijden met ammoniak, chloor, azijn of spiritus. En kan de ondergrond het aan? Dan zou je dat zelfs kunnen proberen met petroleum, benzine of terpentine. Houd wel rekening met de brandbaarheid van die middelen.

Doe het zelf aanpak

Wil je zelf de boktor bestrijden en zoek je daarvoor naar het beste bestrijdingsmiddel? Je kunt gebruik maken van gas of van vloeibare middelen. Het beste middel tegen de boktor hangt onder andere af van het type waar je last van hebt en de plek waar je er last van hebt. Wij beoordelen de beste manier om de boktor te bestrijden en het ideale middel altijd aan de hand van wat we aantreffen.

De boktor bestrijding kun je in principe zelf. Zorg er wel voor dat je effectief te werk gaat, om niets over te laten. Op die manier weet je zeker dat er niet toch een tor overblijft, waardoor de problemen zich opnieuw kunnen ontwikkelen. In plaats daarvan zorg je voor de effectieve bestrijding, om zeker te weten dat je hier geen last meer van hebt.

Heeft u last van ongedierte?

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio

Zoek je naar een geschikt boktor bestrijdingsmiddel? Je hebt daarvoor een aantal mogelijkheden:

Ammoniak, chloor, azijn of spiritus
Als je last hebt van een enkele boktor of als de problemen nog niet zo groot zijn kun je het hiermee proberen. Het zijn de minst agressieve middelen die je daarvoor kunt gebruiken. Kijk wel altijd goed na of de ondergrond die je behandelt hier wel tegen kan. Dat gaat meestal goed op hout, maar als dat bewerkt is kan bijvoorbeeld chloor een.

Boktor bestrijdingsmiddel

Waarom direct ongediertebestrijden.nl?

Wij werken uitsluitend samen met gediplomeerde ongedierte bestrijders. Dus via ons heeft u altijd waar voor uw geld. Alleen een erkende ongediertebestrijder kan zich aanmelden op ons platform en daar profiteert u direct van.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van vakkundige specialisten, die betrouwbaar zijn en zeer goed in het behandelen en verwijderen van ongediertes. Tevens zijn onze partners ook perfect inzetbaar voor advies m.b.t. ongedierte.

Lead Me werkt uitsluitend met gekwalificeerde en betrouwbare partnerbedrijven die in Nederland ingeschreven staan in het Kamer van koophandel register.

100% onafhankelijk

Directongediertebestrijden.nl opereert volledig onafhankelijk en werkt alleen samen met erkende ongediertebestrijders in Nederland.

100% Transparant

De dienstverlening van directongediertebestrijden.nl is geheel gratis voor u als website bezoeker. Een transparante dienstverlening en geen addertjes onder het gras.

Altijd een betrouwbare en erkende ongediertebestrijder in de buurt

Met meer dan 25 betrouwbare, erkende en aangesloten ongedierte bestrijders, is er altijd wel een ongedierte bestrijder bij u in de buurt.

Vergelijk en kies de beste ongediertebestrijder uit jouw regio

Op basis van uw criteria, komt u in contact met een erkende ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geen verrassende kosten

De kosten per situatie of dienst zullen altijd duidelijk vooraf gecommuniceerd worden en bij afrekening ontvangt u altijd een bon. Dus geen verrassende kosten meer, nooit meer!

Direct contact

Via directongediertebestrijden.nl heeft u direct contact met een ongediertebestrijder dat het best bij u past en u direct kan helpen. Direct contact via ons onafhankelijk platform.

Een boktor plaag laat zich niet zo makkelijk herkennen. De volwassen exemplaren zijn zichtbaar en lopen over het hout. Het echte probleem zijn de larven, die verstopt in het hout zitten. Zodra je een of meerdere van de torren ziet lopen is het daarom belangrijk om meteen in actie te komen. Of om professionele bestrijding in te schakelen. Alleen op die manier voorkom je dat de larven uit kunnen komen, waardoor het probleem een stuk groter groeit.

De boktor zit net als andere houtwormen graag in de buurt van houten delen. Onder andere het hout van de open haard is een populaire plek om zich te nestelen. Daarnaast kan het gaat om constructies met veel hout, omdat er op die manier veel voeding voorradig is. Houd er rekening mee dat de boktor maar een paar weken leeft, waarna de volgende larven alweer uitkomen.

Wil je de boktor laten verjagen of die simpelweg grondig bestrijden? Dat is precies waar we goed in zijn. Zodra je merkt dat het hout is aangevreten is het verstandig om meteen contact met ons op te nemen. We komen langs, beoordelen het probleem en pakken dat vakkundig voor je aan.

 • Overal in Nederland
 • Particulier en zakelijk
 • Supersnel van ongedierte af
 • Hoe weet je of je boktor in huis hebt?
  De meeste mensen zien de boktor zelf nooit. In plaats daarvan herkennen ze problemen aan het hout dat is aangevreten. Het is dan verstandig om de bestrijding te starten of om onze professionele hulp in te schakelen.
 • Hoe snel verspreidt boktor zich? 
  De boktor verspreidt zich snel, omdat de kevers maar een paar weken leven. In de tussentijd leggen ze larven, die vervolgens uitkomen. Ook die leven weer een paar weken, waardoor het probleem snel groeit.schadelijke invloed hebben. Test het altijd op een onopvallend oppervlak, voordat je hiermee probeert zelf de boktor te bestrijden. 
 • Petroleum, benzine of terpentine
  Met petroleum, benzine of terpentine kies je voor zeer brandbare middelen. Je kunt hiermee de boktor bestrijden, eventueel ook preventief. Pas er wel voor op dat de middelen licht ontvlambaar zijn, dus dat dit tot veel grotere problemen kan leiden. Bovendien leeft een larve soms diep in het hout, zodat je die met deze middelen helaas niet kunt bereiken.
 • Permenthrin
  Als je particulier gif wilt kopen om de boktor te bestrijden is het vaak gebaseerd op Permenthrin. Dat is een giftige stof, waarmee je in een aantal gevallen boktorren kunt bestrijden. Houd er wel rekening mee dat dit niet altijd diep genoeg doordringt in het hout om de larven te bereiken. Bovendien kan het middel kankerverwekkend zijn, dus het is belangrijk om er heel voorzichtig mee om te gaan. Houd er rekening mee dat het middel de lever van katten kan aantasten.

De boktor kan op allerlei plekken voorkomen, waaronder in houten meubels. Het is dan niet wenselijk om gebruik te maken van agressieve bestrijdingsmiddelen. Gelukkig zijn er alternatieven beschikbaar, zoals de bestrijding met gas. In veel gevallen gaat het om professionele bestrijding, omdat het niet makkelijk is om dit zelf te doen. Als we de tor bestrijden met gas pakken we het hele meubel of zelfs de hele woning in. Vervolgens gebruiken we een gas dat het hout niet aantast, maar de tor wel kan bestrijden.

Het valt wat dat betreft niet mee om aan te geven wat het beste middel is om de boktor te bestrijden. Dit hangt er onder andere van af waar de torren zich bevinden en of er sprake is van larven (diep in het hout). Dus gaat het om een serieuze plaag of om een enkele boktor die je hebt gezien? Wij stemmen onze aanpak voor de bestrijding erop af.

Het is in alle gevallen noodzakelijk om de boktor te bestrijden. De tor vreet aan het hout, dus kan flinke beschadigingen veroorzaken. Sterker nog, als het gaat om constructieve houten delen kunnen er zelfs gevaarlijke situaties ontstaan. Als het hout aan constructieve kracht verliest kunnen er breuken, verzakkingen en andere problemen optreden. Daarom is het belangrijk om hier scherp op te zijn en direct in actie te komen als je te maken hebt met de boktor.

 • Is boktor schadelijk voor je gezondheid?
  De boktor zelf is niet schadelijk voor de gezondheid, al kan deze natuurlijk bacteriën bij zich dragen. De tor zal niet zomaar over je heen lopen of je benaderen. Het gevaar zit ‘m in het hout dat wordt aangevreten.
 • Wat kost een boktor behandeling?
  We bekijken ter plaatse wat er precies aan de hand is en waar de boktor vandaan komt. Aan de hand daarvan kunnen we aangeven hoe we die bestrijden en waar daar de kosten van zijn.

 

Offerteformulier