24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Duiven verjagen

Je wilt duiven verjagen: hoe pak je dat aan? Een enkele duif is soms een leuk gezicht, maar als ze je wakker houden of op andere manieren tot overlast zijn wil je er vanaf. Dat is nog niet zo makkelijk, zoals je zelf misschien al hebt ervaren. Wij delen de beste tips om duiven weg te jagen of om die professioneel te laten verjagen.

Duiven zijn honkvast. Dat betekent dat ze graag terugkomen naar dezelfde plek. Als ze jouw tuin of jouw dak hebben uitgekozen als hun ‘thuis’ kom je er dus niet zomaar vanaf. Wij delen tips om duiven uit de boom te jagen of om ze te verjagen met dat waar ze een hekel aan hebben. Je kunt duiven verjagen met geluid of op andere manieren kiezen voor de bestrijding.

Wanneer moet je duiven verjagen?

Duiven kunnen op allerlei manieren overlast veroorzaken. Voor sommigen is het al voldoende als ze zitten te koeren. Anderen hebben vooral last van de slordige nesten die de vogels bouwen en de insecten die daarin zitten. Vaak dragen die ziektes met zich mee, waardoor de rest van de tuin aangetast kan worden. Verder staan duiven bekend om hun ontlasting met salpeterzuur. Ook dat is zeer schadelijk voor de tuin en bijvoorbeeld voor autolak.

Houd het goed in de gaten als er een duif in de tuin, op het balkon of op het dak zit. Zodra de duiven een nestje beginnen te bouwen kiezen ze de plek als hun thuis, dus is het belangrijk om op te treden. Alleen op die manier kun je voorkomen dat ze steeds terug blijven komen.

Heeft u last van ongedierte?

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio

Heb je een nep roofvogel en de waterspuit geprobeerd? En lukt het zelfs niet met geurende kruiden zoals peper en kaneel? De kans is groot dat je er alleen met professionele hulp voor kunt zorgen dat de duiven verdwijnen.

Onze professionele duivenverjager weet waar de dieren niet van houden en hoe je ervoor zorgt dat die ook niet meer terugkomen. Als het zelf niet lukt om er vanaf te komen schakel je een bedrijf in dat dit wel voor elkaar krijgt.

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Professionele duivenverjager inschakelen of zelf doen?

Waarom direct ongediertebestrijden.nl?

Wij werken uitsluitend samen met gediplomeerde ongedierte bestrijders. Dus via ons heeft u altijd waar voor uw geld. Alleen een erkende ongediertebestrijder kan zich aanmelden op ons platform en daar profiteert u direct van.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van vakkundige specialisten, die betrouwbaar zijn en zeer goed in het behandelen en verwijderen van ongediertes. Tevens zijn onze partners ook perfect inzetbaar voor advies m.b.t. ongedierte.

Lead Me werkt uitsluitend met gekwalificeerde en betrouwbare partnerbedrijven die in Nederland ingeschreven staan in het Kamer van koophandel register.

100% onafhankelijk

Directongediertebestrijden.nl opereert volledig onafhankelijk en werkt alleen samen met erkende ongediertebestrijders in Nederland.

100% Transparant

De dienstverlening van directongediertebestrijden.nl is geheel gratis voor u als website bezoeker. Een transparante dienstverlening en geen addertjes onder het gras.

Altijd een betrouwbare en erkende ongediertebestrijder in de buurt

Met meer dan 25 betrouwbare, erkende en aangesloten ongedierte bestrijders, is er altijd wel een ongedierte bestrijder bij u in de buurt.

Vergelijk en kies de beste ongediertebestrijder uit jouw regio

Op basis van uw criteria, komt u in contact met een erkende ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geen verrassende kosten

De kosten per situatie of dienst zullen altijd duidelijk vooraf gecommuniceerd worden en bij afrekening ontvangt u altijd een bon. Dus geen verrassende kosten meer, nooit meer!

Direct contact

Via directongediertebestrijden.nl heeft u direct contact met een ongediertebestrijder dat het best bij u past en u direct kan helpen. Direct contact via ons onafhankelijk platform.

Zoek je de beste doe-het-zelf-aanpak om duiven te verjagen? Het is vooral belangrijk om de omgeving zo aan te passen dat ze er niet graag meer zijn. Op die manier kun je:

 • Duiven verjagen uit de tuin
 • Duiven verjagen van het balkon
 • Duiven verjagen van het dak

De tuin, het balkon en het dak zijn namelijk de drie plekken waar ze het liefst komen. Ze zoeken er een beschutte plek om een nestje te bouwen. Zodra ze een partner vinden kiezen ze dit als hun ‘thuis’, dus wordt het lastiger om er weer vanaf te komen.

Wil je duiven verjagen uit de boom of ben je benieuwd waar ze een hekel aan hebben? Veel mensen lukt het om ze te verjagen met geluid. In andere gevallen vraagt de bestrijding van duivenoverlast om andere middelen, die we professioneel kunnen aanbieden.

Zelfs als je een enkele duif eigenlijk helemaal geen probleem vindt kan er makkelijk een duivenplaag ontstaan. Dat is iets wat je wilt voorkomen. Is het daar inmiddels te laat voor, dus wil je de duiven verjagen of bestrijden? We delen een paar handige tips om een plaag te voorkomen of op te lossen:

 • Plaats duivenpinnen
  Met speciale duivenpinnen kun je voorkomen dat de vogels in de tuin, op het balkon of op het dak landen. Ze hebben een vlakke ondergrond nodig om op te zitten, ook al is die maar smal. De pinnen zijn bedoeld om de vogels af te schrikken. Ze hebben bewust geen scherpe punt, omdat het niet de bedoeling is om daadwerkelijk tot in de duif te prikken. In plaats daarvan ‘leer’ je de duiven dat ze niet welkom zijn, dus een andere plek moeten zoeken.
 • Span een touwtje
  Met een strak touwtje boven de balkonrand, bovenop de schutting of op een andere ondergrond houd je de duiven eenvoudig weg. Het touwtje maakt de ondergrond instabiel. De duif zal het evenwicht verliezen en op die manier merken dat dit geen geschikte plek is. Het is een vriendelijke manier om de duiven weg te houden, die bovendien niet erg hoeft op te vallen in de tuin, op het balkon of langs de dakrand.
 • Hang plastic tasjes op
  Merk je dat duiven toch nog een plek vinden om lekker te gaan zitten en hun thuis te creëren? Hang bijvoorbeeld plastic tasjes over de rand van het balkon. Je zal merken dat de ondergrond er opnieuw instabiel van wordt. De duiven en andere vogels zullen de plek mijden, waardoor jij geen last krijgt van een duivenplaag.

Is er al sprake van een duivennest, dus wil je dat laten bestrijden en de duiven verjagen? Het valt niet altijd mee om dat zelf te doen. Houd er rekening mee dat de duiven het nest als hun thuis zien, dus dat ze er alles aan doen om daar weer terug te keren.

In natuurlijke zin zijn duiven bang voor roofvogels. Het is dus een goed idee om nep roofvogels in de tuin te plaatsen, voor een afschrikwekkende werking. Je kunt er ook voor kiezen om de duiven te bestrijden met een waterspuit, omdat ze daar niet van houden.

Let op: je mag een duivennest niet (laten) verwijderen als de duif aan het broeden is. Houd dit goed in de gaten, omdat de vogels op dat moment beschermd zijn.

Wij hebben veel ervaring met het verjagen van duiven. Dat doen we op de natuurlijke wijze of met andere middelen, altijd afgestemd op het precieze probleem dat je ervaart.

 • Overal in Nederland
 • Particulier en zakelijk
 • Supersnel van ongedierte af
 • Hoe haal je duiven weg?
  Het is belangrijk om duiven geen ‘thuis’ te laten creëren. Zorg dat je er op tijd bij bent en maak de plek zo onaantrekkelijk mogelijk om zich te nestelen.
 • Hoe kom ik van duiven op mijn balkon af?
  Gebruik duivenpinnen, een touwtje of plastic zakjes. Eventueel kun je geurende kruiden inzetten, net als een waterspuit om meer gericht te verjagen.
 • Wat is de beste duivenverjager?
  Onze specialisten zijn uiteindelijk de beste duivenverjager. Als je merkt dat niets anders werkt krijgen wij het toch voor elkaar om de plaag op te lossen.

Offerteformulier