24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups is een rups die in grote groepen veel schade doet aan bomen. De harige ‘Thaumethopea processionea’ is de rups van een grijze nachtvlinder. De haren van de eikenprocessierups veroorzaken hevige rode uitslag die ontzettend jeukt. Loop geen risico. Preventie van de eikenprocessierups kan chemisch en bacterieel. Is preventie niet mogelijk? Dan kunnen de rupsen worden afgezogen. Zorg dat de aanwezigheid van de eikenprocessierups vakkundig en verantwoord uitgevoerd wordt en vraag een ongediertebestrijder in de regio om advies.

Let op: in je woonplaats kan een bestrijdingsprotocol gelden, waardoor je de preventieve aanpak en bestrijding via de gemeente moet laten plaatsvinden.

Zelf bestrijden eikenprocessierups

Het bestrijden van de eikenprocessierups moet je niet zelf doen. De haren kunnen door de lucht of op een andere manier in aanraking komen met de huid en ogen van mensen en dieren. Het experimenteren met van bestrijdingsmiddelen is niet aan te raden. De irriterende haren blijven tot 8 jaar aanwezig en de schadelijke chemische middelen zijn niet goed voor de gezondheid en voor de natuur.

Wegspuiten met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger mag je zeker niet doen. De haren en de rupsen kunnen dan immers via de lucht verspreid geraken. Loop geen risico. Zorg dat de aanwezigheid van de eikenprocessierups vakkundig aangepakt wordt en vraag een ongediertebestrijder in de regio om een advies.

Heeft u last van ongedierte?

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio

De brandharen van de eikenprocessierups kunnen een oogontsteking veroorzaken waar je blind van wordt. Deze ernstige oogontsteking door de brandharen van de eikenprocessierups noemen we ‘ophthalmia nodosa.’ Heb je last van oogklachten, nadat je in de buurt bent geweest van eikenprocessierupsen? Ga dan direct naar een oogarts.

Contact met de brandharen van een eikenprocessierups kan ook zorgen voor ernstige allergische reacties. De bovenste luchtwegen raken geïrriteerd met het inademen van de haren. Het gevolg is ontsteking van de neusslijmvliezen, stoornissen met slikken en ademhalingsstoornissen. Loop geen risico. Zorg dat de aanwezigheid van de eikenprocessierups vakkundig aangepakt wordt en vraag een ongediertebestrijder in de regio om een advies.

Hevige jeuk, rode uitslag en blindheid door eikenprocessierups

Waarom direct ongediertebestrijden.nl?

Wij werken uitsluitend samen met gediplomeerde ongedierte bestrijders. Dus via ons heeft u altijd waar voor uw geld. Alleen een erkende ongediertebestrijder kan zich aanmelden op ons platform en daar profiteert u direct van.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van vakkundige specialisten, die betrouwbaar zijn en zeer goed in het behandelen en verwijderen van ongediertes. Tevens zijn onze partners ook perfect inzetbaar voor advies m.b.t. ongedierte.

Lead Me werkt uitsluitend met gekwalificeerde en betrouwbare partnerbedrijven die in Nederland ingeschreven staan in het Kamer van koophandel register.

100% onafhankelijk

Directongediertebestrijden.nl opereert volledig onafhankelijk en werkt alleen samen met erkende ongediertebestrijders in Nederland.

100% Transparant

De dienstverlening van directongediertebestrijden.nl is geheel gratis voor u als website bezoeker. Een transparante dienstverlening en geen addertjes onder het gras.

Altijd een betrouwbare en erkende ongediertebestrijder in de buurt

Met meer dan 25 betrouwbare, erkende en aangesloten ongedierte bestrijders, is er altijd wel een ongedierte bestrijder bij u in de buurt.

Vergelijk en kies de beste ongediertebestrijder uit jouw regio

Op basis van uw criteria, komt u in contact met een erkende ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geen verrassende kosten

De kosten per situatie of dienst zullen altijd duidelijk vooraf gecommuniceerd worden en bij afrekening ontvangt u altijd een bon. Dus geen verrassende kosten meer, nooit meer!

Direct contact

Via directongediertebestrijden.nl heeft u direct contact met een ongediertebestrijder dat het best bij u past en u direct kan helpen. Direct contact via ons onafhankelijk platform.

De eikenprocessierupsen vind je vaak op eikenbomen door heel Nederland, maar de eikenprocessierups eet ook van andere bomen en van bepaalde soorten planten. De eikenprocessierups gaat ‘s nachts in grote groepen ‘in processie’ op zoek naar boombladeren om te eten. Vaak van eikenbomen, maar ook andere bladeren worden gezien als voedsel voor de eikenprocessierups. Een grote groep eikenprocessierupsen eten in korte tijd hele groepen bomen kaal. Zorg dat de aanwezigheid van de eikenprocessierups vakkundig aangepakt wordt en vraag een ongediertebestrijder in de regio om een advies.

De eikenprocessierups is van voorjaar tot najaar actief, maar de haren van de eikenprocessierups blijven maar liefst 5 jaar voor hevige jeuk zorgen. De jeuk ontstaat door directe aanraking met takken en bomen, maar de haren van de eikenprocessierups kunnen ook door de lucht in aanraking komen met de huid.

Eigenschappen eikenprocessierups:

  • Eten ook andere boomsoorten
  • Gevaar blijft na verpopping
  • Brandharen blijven tot 8 jaar bestaan
  • Rups leeft in grote groepen
  • Verschijnt in zomermaanden
  • Eikenprocessierups eet groepen bomen kaal
  • Veroorzaakt rode uitslag en hevige jeuk

Loop geen risico. Zorg dat de aanwezigheid van de eikenprocessierups vakkundig aangepakt wordt en vraag een ongediertebestrijder in de regio om een advies.

De haren van de eikenprocessierups zijn microscopisch kleine haren, brandharen genoemd, omdat ze zorgen voor hevige rode uitslag die vreselijk jeukt. De brandharen zijn pijlvormig en veroorzaken klachten als: hevige jeuk, rode huiduitslag, irritatie en zelfs blindheid aan de ogen en irritatie aan de luchtwegen. Zorg dat je niet in contact komt met de brandharen en de nesten van de eikenprocessierupsen en ga niet op de grond zitten. Waarschuw kinderen in de omgeving voor de gevaren van de brandharen van de rups in de omgeving van besmette bomen. Neem direct contact op met een deskundige ongediertebestrijder in de regio.

De haren en lege nesten van de eikenprocessierupsen kunnen je huis inwaaien en bevinden zich vaak waar kinderen spelen. De brandharen zijn tot zelfs 8 jaar actief blijven en zorgen voor gezondheidsklachten. Loop geen risico. Zorg dat de aanwezigheid van de eikenprocessierups vakkundig aangepakt wordt en vraag een ongediertebestrijder in de regio om een advies.

Offerteformulier