24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Hoe moet je ongedierte bestrijden?

Wat betekent ongedierte precies? Met ongedierte worden plaagdieren bedoelt die door de mens als beschadigd of lastig worden beschouwd. De definitie van de mens bepaald wat wel of geen ongedierte is. Dit kan betekenen dat er in de ene omgeving een dier als ongedierte gezien wordt en in een andere omgeving niet. Er zijn ongedierte die ziektes dragen en daardoor gevaarlijk zijn voor de mens zoals bijvoorbeeld de rat.

Hoe moet je ongedierte bestrijden?

Er zijn verschillende ongedierte die elk een eigen bestrijding nodig hebben. De bestrijding van muizen, ratten, kakkerlakken en wespen kun je het beste overlaten aan professionals. Hun manier van bestrijden:

Knaagdieren: knaagdierenbestrijding is maatwerk. Vaak gaat het om hele grote gebouwen met veel openingen erin, waardoor de bestrijdingstechnicus zones moet bepalen waar de dieren moeten worden geweerd. Binnen deze zones gebruikt de bestrijdingstechnicus extra lokdozen met gif. Buiten deze zones zal er worden bepaald welke routes de knaagdieren nemen, om daar vervolgens strategisch gifvallen te plaatsen. In moderne gebouwen volstaat het vaak om de gaten te dichten waar de dieren binnenkomen. Buiten de gebouwen mag men geen bestrijdingsmiddelen plaatsen.

Kruipdieren: bij het bestrijden van kruipdieren zoals kakkerlakken, huiskrekels, bedwantsen, mieren, vlooien, zilvervisjes,spinnen, bloedluizen, broodkevers, duizendpoten, faraomieren, huisstofmijt, oorwormen, pissebedden, springstaartjes en tapijtkevers is het belangrijk dat je weet met welk kruipdier je te maken hebt. Het is te begrijpen dat jezelf niet altijd de namen weet van het kruipend ongedierte, schakel in dat geval een professional in. De bestrijding van deze ongedierte wordt per situatie en per ongedierte bekeken en uitgevoerd.

De bedwants bijvoorbeeld is een lastig te bestrijden ongedierte, het verspreidt zich snel. Nadat alles waar bedwantsen in geconstateerd zijn verwijderd zijn, bewerkt men de ruimte met professionele insecticiden. Bij bestrijden van broodkevers en mieren spoort men de bron op en helpen ze je van de bron af. Kruipdieren zijn lastig te bestrijden tenzij je weet met welk kruipdier je te maken hebt. Dan kun je informatie vragen bij de gemeente waar je woont of een gericht bestrijdingsmiddel kopen bij desbetreffende winkels.

Zelf ongedierte bestrijden

Veel mensen kennen het bestrijden van muizen wel. Ze kunnen door gifgebruik en door muizenvallen bestreden worden. Er zijn verschillende soorten muizenvallen, waaronder diervriendelijke muizenvallen en hygiënische muizenvallen.

Ongedierte bestrijden zelf doen is niet eenvoudig. Wat daarbij komt kijken, is kennis over het ongedierte en de bestrijdingsmiddelen. Bij mieren moet je er vooral op letten dat je alle zoetigheden goed afgesloten hebt, daar komen mieren namelijk op af. Drie bestrijdingsmiddelen waarvoor je kunt kiezen zijn:

  1. Sprays tegen verschillende vliegend ongedierte. In deze spray’s zitten giftige stoffen die ervoor zorgen dat het ongedierte sterft.
  2. Poeder, schuim of korrels waarmee je ongedierte kunt bestrijden bevatten allemaal gif.
  3. Lokdozen of vallen moeten een lokaas bezitten waarmee je het ongedierte in de val lokt. Het meest effectief zijn ze wanneer je de lokdozen of vallen op een strategische plek zet.

 

Ongediertebestrijdingsmiddelen kun je bij bouwmarkten kopen zoals Gamma en Praxis. Of je zoekt online naar andere mogelijkheden van ongediertebestrijding. Laat je altijd goed informeren en weet waar je aan begint. De middelen die je zelf gebruikt hebben een minder effectieve uitwerking dan de professionele middelen. Daarnaast is ongedierte niet overal even makkelijk te bestrijden. Mocht het je niet lukken bel dan alsnog een professional.

Gerelateerde artikelen

Het aanpakken van wespennesten

Het dichtstoppen van een wespennest heeft geen zin. Wanneer je de uitvliegopening dichtstopt, zullen de wespen net zo lang zoeken totdat ze andere opening gevonden

Lees verder »

Uitvliegende mieren bestrijden

Vliegende mieren en wespen zijn vervelende insecten waar je last van kunt hebben. Vaak is bestrijding nodig als insecten een bedreiging vormen voor de gezondheid.

Lees verder »