24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken bestrijden: het is belangrijk om het goed en grondig aan te pakken en het ongedierte daarmee geen kans te geven. De insecten vermenigvuldigen snel en kunnen door de kleinste gaten en kieren, dus komen terecht op allerlei plekken waar je ze liever niet wilt hebben.

Wil je zelf ongedierte zoals kakkerlakken bestrijden of zoek je naar een professioneel bedrijf dat de insecten kan verdelgen en verwijderen? Wij delen de beste tips en leggen je uit waar ze op afkomen. Bovendien leggen we uit hoe je een val kunt zetten, de juiste spray kunt gebruiken of wanneer je beter een bestrijdingsbedrijf kunt inzetten.

Hoe herken je een Kakkerlakkenplaag?

Een kakkerlakkenplaag laat zich makkelijk herkennen. De insecten zijn plat, vaak lichtbruin en hebben lange voelsprieten. In de meeste gevallen zal het in Nederland gaan om de Duitse kakkerlak. Die wordt 1 tot 2,5 centimeter groot en heeft over z’n borstschild twee zwarte strepen lopen. De insecten lopen meestal over de grond, al kunnen ze ook vliegen.

Heeft u last van ongedierte?

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio

In Nederland kom je doorgaans de Duitse kakkerlak tegen. Het is een relatief kleine soort, die platter is dan een aantal andere soorten. In het buitenland zijn de kakkerlakken vaak groter en hebben ze een meer donkere kleur.

Let op: ’s avonds en ’s nachts lijken kakkerlakken een stuk donkerder. Dat komt door het gebrek aan licht, ze zijn vaak toch gewoon lichtbruin. Laat je overdag dus niet verrassen door een lichtbruine kakkerlak.

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Verschillende soorten Kakkerlakken

Waarom direct ongediertebestrijden.nl?

Wij werken uitsluitend samen met gediplomeerde ongedierte bestrijders. Dus via ons heeft u altijd waar voor uw geld. Alleen een erkende ongediertebestrijder kan zich aanmelden op ons platform en daar profiteert u direct van.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van vakkundige specialisten, die betrouwbaar zijn en zeer goed in het behandelen en verwijderen van ongediertes. Tevens zijn onze partners ook perfect inzetbaar voor advies m.b.t. ongedierte.

Lead Me werkt uitsluitend met gekwalificeerde en betrouwbare partnerbedrijven die in Nederland ingeschreven staan in het Kamer van koophandel register.

100% onafhankelijk

Directongediertebestrijden.nl opereert volledig onafhankelijk en werkt alleen samen met erkende ongediertebestrijders in Nederland.

100% Transparant

De dienstverlening van directongediertebestrijden.nl is geheel gratis voor u als website bezoeker. Een transparante dienstverlening en geen addertjes onder het gras.

Altijd een betrouwbare en erkende ongediertebestrijder in de buurt

Met meer dan 25 betrouwbare, erkende en aangesloten ongedierte bestrijders, is er altijd wel een ongedierte bestrijder bij u in de buurt.

Vergelijk en kies de beste ongediertebestrijder uit jouw regio

Op basis van uw criteria, komt u in contact met een erkende ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geen verrassende kosten

De kosten per situatie of dienst zullen altijd duidelijk vooraf gecommuniceerd worden en bij afrekening ontvangt u altijd een bon. Dus geen verrassende kosten meer, nooit meer!

Direct contact

Via directongediertebestrijden.nl heeft u direct contact met een ongediertebestrijder dat het best bij u past en u direct kan helpen. Direct contact via ons onafhankelijk platform.

Zoek je de beste doe-het-zelf-aanpak om kakkerlakken te bestrijden? Als je last hebt van een kakkerlakkenplaag of een kakkerlakkenaanval is het belangrijk om er snel bij te zijn. Je moet de kakkerlakken dood maken om ervan af te komen.

Dus wil je zelf verdelgen of natuurlijk bestrijden? Hoe je dat doet en wat je doet is aan jou, als je daarmee maar zeker weet dat er geen kakkerlak meer overblijft. Alleen op die manier kun je ze zelf bestrijden en voorkom je dat ze vroeg of laat toch weer terugkomen en je er opnieuw last van hebt.

Ben je benieuwd wat je kunt doen om kakkerlakken te bestrijden? We delen een paar opties:

 • Kakkerlakken-val zetten
 • Spuiten met kakkerlakken-spray
 • Vochtige dweil plaatsen

Er zijn speciale lijmvallen tegen kakkerlakken. Ze bevatten een lijmplankje of een lijmval, samen met wat lokstof. Plaats de vallen achter de koelkast, bij het gootsteenkastje of in de buurt van een elektrisch apparaat.

Wil je gerichter bestrijden? Gebruik dan een kakkerlakken-spray. De chemische stof is dodelijk voor de insecten. Je kunt er eventueel voor kiezen om eerst een vochtige dweil neer te leggen. Daar komen de kakkerlakken op af, waarna het makkelijker is om ze in één keer te bestrijden.

Wil je een kakkerlakkenplaag bij jou thuis voorkomen? We delen een paar tips om te voorkomen dat je de volgende keer weer kakkerlakken moet bestrijden:

 • Houd de keuken en de rest van je huis goed schoon. Pas op met natte of vochtige plekken.
 • Verlaag de temperatuur in huis en ventileer goed. Kakkerlakken houden niet van kou.
 • Maak kieren naar buiten toe dicht en sluit de ventilatieopeningen voor insecten.
 • Probeer de eerste kakkerlak die je ziet meteen grondig te bestrijden.
 • Schakel professionele bestrijders in als je last hebt van een plaag of als bestrijden niet lukt.

Je kunt de kakkerlakken in een aantal gevallen zelf bestrijden. Dat is vooral het geval bij een enkele kakkerlak of als je er maximaal een paar ziet lopen. Gebruik de eerdere tips zoals een lijmval, een spray of een vochtige dweil om ze te pakken te krijgen en dood te maken.

Houd er rekening mee dat kakkerlakken zich snel kunnen voortplanten. En sterker nog, vaak heeft een kakkerlak al eitjes bij zich op het moment dat ze bij je door het huis lopen. Zou je erop gaan staan of het insect dood slaan? De eitjes komen los, en zullen binnen korte tijd uitkomen. Op die manier wordt het probleem eigenlijk alleen maar groter.

Lopen er al meerdere kakkerlakken door het huis of lijk je het nest niet te kunnen vinden? Dan is het verstandig om een professionele bestrijder in te schakelen. Kies voor een bedrijf dat ervaring heeft met het bestrijden van een plaag. Op die manier weet je zeker dat je de problemen bij de bron aanpakt. Je voorkomt dat er iedere keer een nieuwe kakkerlak opduikt, waardoor je het probleem niet werkelijk oplost.

Wil je kakkerlakken laten verjagen en zoek je daarvoor naar de beste specialisten? Bij Direct Ongedierte Bestrijden weten we wat er belangrijk is en hebben we de juiste middelen om kakkerlakken te bestrijden.

 • Overal in Nederland
 • Particulier en zakelijk
 • Supersnel van ongedierte af

Onze specialisten zoeken uit waar de kakkerlakken vandaan komen. Vervolgens gebruiken we de meest effectieve (natuurlijke) middelen om ze grondig te bestrijden. Het ongedierte gaat dood, dus krijgt geen kans om opnieuw uit te lopen.

 • Waar komt een kakkerlak op af?
  Kakkerlakken zijn ’s nachts actief en zoeken naar vochtig en zoet voedsel. Als ze dat niet vinden eten ze ook afval, huisstof, vetvlekken en textiel of papier. Overdag schuilen ze op warme en donkere plekken, zoals achter de koelkast in de keuken.
 • Is een kakkerlak gevaarlijk?
  Een kakkerlak is niet gevaarlijk. De meeste mensen vinden de insecten vooral eng en vies. Door het afval en het andere dat ze eten kunnen kakkerlakken bacteriën en zelfs ziektes bij zich dragen.
 • Hoe kun je kakkerlakken bestrijden?
  Gebruik de tips in dit artikel om kakkerlakken te bestrijden. Of vraag onze specialisten van Direct Ongedierte Bestrijden. We pakken de plaag bij de bron aan, om te voorkomen dat je daar nog langer last van hebt.

Offerteformulier