24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Kauwen verjagen

Hoe kun je kauwen verjagen? Die vraag krijgen we regelmatig. We weten hoeveel last je ervan kunt hebben. Het verjagen is op zich niet moeilijk, al is het belangrijk om er op tijd bij te zijn. Alleen op die manier kun je het probleem op tijd aanpakken. Als dat niet lukt groeien de vogels uit tot een plaag, waardoor dat alleen nog lukt met professionele hulp.

Als je de overlast wilt bestrijden is het belangrijk om de kauwen te verjagen. Het is daarbij vooral belangrijk om variatie aan te brengen, omdat de vogels er makkelijk aan wennen. De kraaiachtigen herkennen de vormen van bestrijding, passen zich aan en schrikken er niet meer van. Dus heb je last van de vogels in de dakgoot, in de schoorsteen of in de tuin? Wij leggen je uit hoe je geluid of een laserpen kunt gebruiken, net als andere knalapparaten, vliegers die lijken op roofvogels en Hawk Eyes om ze te laten schrikken.

Doe het zelf aanpak

Als je kauwen wilt verjagen met geluid of als je zoekt naar een manier om ze uit de dakgoot te jagen kun je daar in eerste instantie elf mee aan de slag. Dus ben je benieuwd hoe je kauwen moet verjagen, bijvoorbeeld onder de zonnepanelen vandaan? Gebruik de tips voor het verjagen vooral allemaal door elkaar heen. Dus benut de laser en gebruik ook geluid. Alleen op die manier maak je kans, omdat de kauwen die je wilt verjagen uit de tuin dan niet de kans krijgen om eraan te wennen.

Bovendien is het belangrijk om de kauwen weg te jagen als er pas een paar zitten. Als je dat niet doet bestaat het risico dat het er snel meer worden. Het wordt dan steeds moeilijker om ze weg te jagen, omdat ze zich gesterkt voelen door het feit dat ze met meer zijn. Bovendien loop je het risico dat ze zich nestelen, waardoor ze graag terug blijven komen naar die plek.

Heeft u last van ongedierte?

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio

Wil je kauwen verjagen met geluid? Er zijn speciale apparaten die een hoge pieptoon maken, waar de vogels niet van houden. In een aantal gevallen hoor je dat geluid zelf niet, dus heb jij er geen last van. Op die manier kun je de vogels wegjagen en zorg je ervoor dat ze op zoek gaan naar een andere plek om hun nest te bouwen.

Dat betekent dat je op die manier vogels kunt weren van onder de zonnepanelen, in de dakgoot en op andere plekken op het dak. En heb je er last van in de tuin of op een andere plek in of rond het huis? Zet het geluid in, en combineer dat met de andere manieren waarop je de vogels probeert te verjagen. 

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Kauwen verjagen met geluid

Waarom direct ongediertebestrijden.nl?

Wij werken uitsluitend samen met gediplomeerde ongedierte bestrijders. Dus via ons heeft u altijd waar voor uw geld. Alleen een erkende ongediertebestrijder kan zich aanmelden op ons platform en daar profiteert u direct van.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van vakkundige specialisten, die betrouwbaar zijn en zeer goed in het behandelen en verwijderen van ongediertes. Tevens zijn onze partners ook perfect inzetbaar voor advies m.b.t. ongedierte.

Lead Me werkt uitsluitend met gekwalificeerde en betrouwbare partnerbedrijven die in Nederland ingeschreven staan in het Kamer van koophandel register.

100% onafhankelijk

Directongediertebestrijden.nl opereert volledig onafhankelijk en werkt alleen samen met erkende ongediertebestrijders in Nederland.

100% Transparant

De dienstverlening van directongediertebestrijden.nl is geheel gratis voor u als website bezoeker. Een transparante dienstverlening en geen addertjes onder het gras.

Altijd een betrouwbare en erkende ongediertebestrijder in de buurt

Met meer dan 25 betrouwbare, erkende en aangesloten ongedierte bestrijders, is er altijd wel een ongedierte bestrijder bij u in de buurt.

Vergelijk en kies de beste ongediertebestrijder uit jouw regio

Op basis van uw criteria, komt u in contact met een erkende ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geen verrassende kosten

De kosten per situatie of dienst zullen altijd duidelijk vooraf gecommuniceerd worden en bij afrekening ontvangt u altijd een bon. Dus geen verrassende kosten meer, nooit meer!

Direct contact

Via directongediertebestrijden.nl heeft u direct contact met een ongediertebestrijder dat het best bij u past en u direct kan helpen. Direct contact via ons onafhankelijk platform.

Het is daarnaast een goed idee om gebruik te maken van een laserpen. De laserstraal zien de kauwen als gevaarlijk, daarom schrikken ze ervan. Als je de laserstraal gebruikt is de kans groot dat de vogels er met een grote boog omheen vliegen. Dus gebruik je de laser bij jou op het dak of in de tuin? Het wordt automatisch een plek waar ze niet graag komen. Houd er wel rekening mee dat je de straal zal moeten bewegen en dat je die af en aan moet gebruiken. Een enkele straal leren ze na een tijdje kennen, waardoor ze merken dat het gevaar in dit geval wel meevalt. De laserpen is dan niet meer effectief, totdat je er bijvoorbeeld ook geluid bij gebruikt.

Het is eigenlijk altijd noodzakelijk om de kauwen te verjagen. Dat heeft te maken met de brutaliteit van de vogels. Zodra ze zich ergens thuis voelen gaan ze niet zomaar meer weg. Ze nestelen zich onder de zonnepanelen of bij jou in de dakgoot. Zodra dit eenmaal het geval is beginnen ze zich er thuis te voelen. Het worden er steeds meer, waardoor het lastiger wordt om het probleem zelf aan te pakken.

Naarmate je last hebt van meer kauwen bij jou thuis lukt het niet altijd meer om die te verjagen met een laserpen of met geluid. Zorg er daarom voor dat je er op tijd bij bent.

Een kauwenplaag laat zich, helaas, makkelijk herkennen. De vogels zijn net als andere kraaiachtigen erg brutaal. Dat betekent dat ze door de tuin vliegen, over het dak lopen en bijvoorbeeld zelfs op tafel komen zitten als er eten staat. Zodra je last hebt van meerdere kauwen gaat het om een plaag. In een aantal gevallen kun je die alleen nog professioneel laten bestrijden, omdat een laserpen en geluid niet voldoende effectief meer zijn.

Wil je kauwen laten verjagen en lukt het niet meer om dat zelf te doen? Geen zorgen, wij kunnen je er goed bij helpen. Wij hebben ervaring met het verjagen en bestrijden van allerlei soorten vogels. Zelfs bij veel overlast weten wij wat er moet gebeuren en helpen we je het probleem helemaal op te lossen.

 • Overal in Nederland
 • Particulier en zakelijk
 • Supersnel van ongedierte af
 • Hoe herken je een kauwenplaag?
  De kauwen herken je eenvoudig, het zijn kraaiachtige zwarte vogels. Ze zijn kleiner dan kraaien, maar in veel gevallen helaas net zo vervelend. Dat betekent dat je er veel overlast van ervaart, vooral door de brutaliteit van de vogels.
 • Hoe kun je kauwen verjagen? 
  Je kunt kauwen verjagen met een combinatie van middelen. Dus zet zowel een laserpen als geluid in en plaats bijvoorbeeld vogelpinnen. De vogels leren snel, dus wennen makkelijk aan maatregelen die je neemt. Zorg ervoor dat je de bestrijding serieus neemt, om te voorkomen dat de plaagt groter groeit en je daar veel last van hebt.
 • Zijn kauwen beschermd?
  Ja, kauwen zijn beschermd. Het is een beschermde inheemse diersoort. Dat betekent dat je de vogels wel mag verjagen, maar niet mag bestrijden. Door de vogels te verjagen voorkom je dat je er last van hebt in jouw tuin. Als de vogels broeden mag je die niet verjagen.

Offerteformulier