24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Muizen bestrijden

Muizen zijn knaagdieren. Knaagdieren zijn de vruchtbaarste zoogdieren die er bestaan: een muis wordt geboren en al na 2 maanden doet de muis een worp van 2 tot 12 jongen, die op hun beurt alweer na een week of 6 geslachtsrijp zijn. Een muizenplaag is dan zo ontstaan. Knaagdieren hebben nog een belangrijke eigenschap: knaagdieren hebben vier snijtanden die continu doorgroeien en ze moeten de hele dag door knagen om te voorkomen dat hun tanden te lang worden. Een knaagdier veroorzaakt dus altijd schade en het is belangrijk dat je haast maakt om de aanwezigheid van muizen een halt toe te roepen of te beperken. Vergelijk direct meerdere ongediertebestrijders in de regio. Doe gratis een offerteaanvraag en ontvang gratis offertes.

De gevaren van een muizenplaag

Muizen zijn belangrijke ziektedragers. Besmetting gebeurt door de lucht, door tot stof geworden uitwerpselen en na direct contact met ontlasting. Besmetting met salmonella, leptospirose en het hantavirus zorgt voor grote gezondheidsproblemen en de gevolgen van de ziektes zijn niet altijd te genezen. Vaak is een ziekenhuisopname nodig. Voor de juiste behandeling is er professionele kennis nodig over het bestrijden van specifieke muizensoorten.

Heeft u last van ongedierte?

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio

Alle kieren en gaten die groter zijn dan je duim zijn mogelijke toegangswegen voor muizen. Ook de kieren onder deuren en garagedeuren zijn voor muizen makkelijk toegankelijk. De ongediertebestrijder plaatst harde deurborstels, waarmee de muizen worden ontmoedigd om onder de deuren door te lopen. Ook kan de ongediertebestrijder gaten dichten met staalwol of een ander materiaal waar de muis niet graag in knaagt. De bestrijder van muizen zal ook adviseren om het aanbod van voedsel te beperken en voedingsmiddelen te bewaren in afgesloten bussen en bakken. Ook zal rommel moeten worden opgeruimd, omdat rommel vaak goede verstopplekken maakt waar muizen in kunnen nesten.

Preventie muizenplaag

Waarom direct ongediertebestrijden.nl?

Wij werken uitsluitend samen met gediplomeerde ongedierte bestrijders. Dus via ons heeft u altijd waar voor uw geld.
Alleen een erkende ongediertebestrijder kan zich aanmelden op ons platform en daar profiteert u direct van.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van vakkundige specialisten, die betrouwbaar zijn en zeer goed in het behandelen en verwijderen van ongediertes. Tevens zijn onze partners ook perfect inzetbaar voor advies m.b.t. ongedierte.

Lead Me werkt uitsluitend met gekwalificeerde en betrouwbare partnerbedrijven die in Nederland ingeschreven staan in het Kamer van koophandel register.

100% onafhankelijk

Directongediertebestrijden.nl opereert volledig onafhankelijk en werkt alleen samen met erkende ongediertebestrijders in Nederland.

100% Transparant

De dienstverlening van directongediertebestrijden.nl is geheel gratis voor u als website bezoeker. Een transparante dienstverlening en geen addertjes onder het gras.

Altijd een betrouwbare en erkende ongediertebestrijder in de buurt

Met meer dan 25 betrouwbare, erkende en aangesloten ongedierte bestrijders, is er altijd wel een ongedierte bestrijder bij u in de buurt.

Vergelijk en kies de beste ongediertebestrijder uit jouw regio

Op basis van uw criteria, komt u in contact met een erkende ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geen verrassende kosten

De kosten per situatie of dienst zullen altijd duidelijk vooraf gecommuniceerd worden en bij afrekening ontvangt u altijd een bon. Dus geen verrassende kosten meer, nooit meer!

Direct contact

Via directongediertebestrijden.nl heeft u direct contact met een ongediertebestrijder dat het best bij u past en u direct kan helpen. Direct contact via ons onafhankelijk platform.

Muizen en ratten zijn overal waar mensen zijn. De huismuis past zich makkelijk aan en overleeft de meest extreme leefomstandigheden. Muizen maken hun nest in de buurt van voedsel. Ze zijn vooral ‘s nachts actief. Muizen eten het liefst vers voedsel, maar de aanwezigheid van afval zorgt voor een snelle verspreiding. Ook de bruine rat voelt zich aangetrokken tot afval. Net als de huismuis staat ook de bruine rat bekend als een gevaarlijke ziekte overbrengen.

De bruine rat is een behendig zwemmer die tot wel 3 dagen in het water kan blijven. Hij is een goede springer die tot wel 77 centimeter hoog en 120 centimeter ver kan springen. De bruine rat komt dan ook overal voor en vindt gemakkelijk een ingang bij huizen en bedrijven. De laatste jaren zien we in Nederland ook een opmars van de zwarte rat. Voor ondernemers is de groeiende aanwezigheid van ratten en muizen de oorzaak van veel kopzorgen. Direct of indirect contact met wilde muizen en ratten is schadelijk voor de gezondheid. Schakel voor de bestrijding van muizen tijdig een professionele ongediertebestrijder in. 

Een enkele muis kun je proberen te vangen met een diervriendelijke muizenval, maar die zijn lang niet altijd effectief. Soms gaat het om een enkele muis die na de warmere dagen de warmte zoekt van een huis of schuur, maar er kan ook sprake zijn van in het plafond verborgen muizennesten, zeker in de oudere woningen waar senioren in wonen. Vaak denken mensen dat het om 1 muis gaat, terwijl het in realiteit om meerdere muizen gaat die er hetzelfde uitzien. Maak het hele huis goed schoon en controleer de dagen daarna de ruimte op muizenkeutels langs routes waar mogelijk muizen lopen. Een muis legt tot wel 80 kleine keutels per dag. Ze zien eruit als langwerpige kleine zaadjes. Raak ze niet aan, maar vraag de muizenbestrijder om een inschatting te maken over de aanwezigheid van muizen. Kom snel in contact met ongediertebestrijders in de regio die op locatie komen kijken. Vraag gratis offertes aan.

In feite hebben we te maken met hetzelfde type dier: elke soort met een kop tot staart lengte van boven de 15 centimeter noemen we een rat. Kleinere soorten noemen we muizen. De soorten muizen en ratten verdelen we weer onder in verschillende klassen, bijvoorbeeld: de woelmuizen, waar andere de bekende veldmuis een bekend voorbeeld is. Er zijn ook dieren die we ‘muis’ of ‘rat’ noemen, terwijl ze dat niet zijn, bijvoorbeeld: de vleermuis en de spitsmuis.

Waarom is het belangrijk een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten dieren? Het resultaat van het muizen bestrijden hangt af van de juiste aanpak. Ook de vorm en ernst van de mogelijke schade en de gevaren voor de gezondheid verschillen per diersoort. Muizen leven en sterven door het hele pand, waardoor zij overlast veroorzaken met stank, vuil en een ziekmakende aantasting van eten en drinken. Ze komen vaak binnen door kieren in garagedeuren. Een rat komt vaak binnen door bijvoorbeeld een verzakking bij de uitloop van een dakgoot en doet veel schade aan elektrische bedrading, wat een direct gevaar vormt voor onder andere computers.

Als er overlast is van muizen in huis of in een bedrijf, dan gaat het meestal om huismuizen. Huismuizen zijn bruin-grijze muizen en leven in de nabijheid van mensen. De warmte ruimtes en de grote hoeveelheid aan nestmateriaal en voedsel maken onze huizen en bedrijfspanden zijn een aantrekkelijke woonomgeving voor muizen. Zeker als het gaat om oude panden, met veel gaten erin en veel ruimtes waar zij zich kunnen verstoppen. Laat je adviseren over het voorkomen van overlast door muizen. Vraag gratis offertes aan voor effectieve ongediertebestrijding.

Vaak is muizen bestrijden niet genoeg en is het te duur om alle gaten en kieren in een groot of oud pand door het ongediertebestrijdingsbedrijf te laten dichten. Er moet op dat moment worden gekozen voor het preventief weren en doden van de muizen, buiten de grenzen van een specifiek door de ongediertebestrijder bepaalde zone. De ongediertebestrijder komt dan periodiek langs om muizengif te zetten aan de grenzen van deze zonde en op de routes die de muizen gebruiken. Doe gratis een offerteaanvraag bij ongediertebestrijders in de regio.

Muizen in huis geven overlast en stank. Ze maken eten en drinken onbruikbaar, beschadigen meubels en woningen en maken ‘s nachts hinderlijke krassende geluiden. Daarnaast brengen ze ernstige ziektes over op huisdieren en mensen, wat bij mensen vaak een ziekenhuisopname tot gevolg heeft. Laat muizen in huis verwijderen door een ongediertebestrijder in de regio. Doe gratis een offerteaanvraag.

Muizen houden niet van kaas, maar van pindakaas. Het vangen van een muis is een lastig karwei. Zeker als je daar zelf onvoldoende kennis van hebt. Zijn er in huis muizen aanwezig? Laat de ernst van de aanwezigheid van muizen in huis door een ongediertebestrijdingsbedrijf bepalen. Laat muizen verwijderen door een ongediertebestrijder in de regio. Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Er zijn ruim 50 soorten muizen die bij Nederlandse huizen naar binnen komen. Het soort muizen in huis, bepaalt voor een groot deel de aanpak en de ernst van de muizenbestrijding in huis. Laat een ervaren ongediertebestrijder vaststellen waar je mee te maken hebt. Diervriendelijke muizenvallen werken niet, maar ook de ouderwetse muizenvallen worden gewoon leeggegeten. Laat muizen verwijderen door een ongediertebestrijder in de regio. Doe gratis een offerteaanvraag.

Loopt er een muis in huis? Dan gaat het meestal niet om 1 muis. Vaak lijkt het om een enkele muis te gaan die zijn intrek heeft genomen in de woonkamer, zolder, schuur, of keuken, maar in werkelijkheid zijn het meerdere muizen die sterk op elkaar lijken.

”Oma ziet af en toe een lief muisje lopen.”

Oudere woningen waar senioren wonen vormen vaak een prettige leefomgeving voor muizen. Vaak vinden we meerdere muizennesten in de plafonds. In dat geval moeten de plafonds bij de intrek van een nieuwe bewoner volledig worden uitgebroken. Zijn er in huis mogelijk muizennesten aanwezig? Laat ze veilig en vakkundig opruimen door een ongediertebestrijder in de regio. Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Muizen zijn ziektedragers. Ze verspreiden onder andere: het Hentavirus, Salmonella en ‘rattenbeetkoorts’ of Leptospirose veroorzaakt door de bacil ‘Streptobacillus moniliformis.’ Ziektes met ernstige gevolgen die vaak ziekenhuisopname tot gevolg hebben.

Verspreiding vindt plaats door de lucht, via tot stof vergane muizenpoep, maar ook door direct en indirect contact met materialen waar muizen mee in aanraking zijn gekomen. Zijn er in huis mogelijk muizennesten aanwezig? Laat ze veilig en vakkundig opruimen door een ongediertebestrijder in de regio.

Muizen zijn zoogdieren en planten zich razendsnel voort. Een vrouwtjesmuis legt elke zes weken een nest tot twaalf jongen op beschutte plekken in woningen, schuren en bedrijfspanden. Na zes weken zijn de jonge muizen geslachtsrijp. Muizen hebben meerdere nesten per jaar en maken hun muizennesten in overal waar mensen zijn. De huismuis overleeft de meest extreme omstandigheden en is met name ‘s nachts actief. Voorkom een muizenplaag in huis. Neem direct contact op met een ongediertebestrijder in de regio. Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Muizen planten zich sneller voort in de zomer, waardoor er in die maanden sneller muizenplagen ontstaan. Een muizenplaag ontstaat wanneer het kouder wordt. De muizen zoeken warme en beschutte plaatsen op in de buurt van voedselbronnen, maar een muizenplaag kan ook in de tuin ontstaan. Bijvoorbeeld doordat grote groepen muizen zich verplaatsen, omdat ze door werkzaamheden worden gestoord. Voorkom een muizenplaag. Neem direct contact op met een ongediertebestrijder in de regio. Doe gratis een offerteaanvraag.

Muizengif dat particulier in de winkel verkrijgbaar is, werkt vaak niet. Dit muizengif is niet sterk genoeg. Om een muizenplaag niet te verergeren, moet je de hulp inschakelen van ongediertebestrijders met professionele verdelgingsmiddelen en gereedschappen, die hun werking hebben bewezen. Om verantwoord muizen te bestrijden, zonder dat je de omgeving in gevaar brengt, is daarnaast vakkennis en ervaring nodig. Neem direct contact op met een ongediertebestrijder in de regio.

Ongediertebestrijders kennen de verschillende soorten muizen en hun gewoontes. Ze vinden de looproutes, nestplaatsen en verblijfplaatsen van de muizen in huis. Het goed herkennen van deze plekken is nodig, om een effectief bestrijdingsplan te kunnen maken. Het ongediertebestrijdingsbedrijf kent verschillende vormen van duurzame bestrijding en afweer van muizen in huis. Neem direct contact op met een ongediertebestrijder in de regio om de opties te bespreken. Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Offerteformulier