24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Meer overlast van ratten en muizen in Amsterdam

In Amsterdam worden er steeds meer meldingen gedaan van ratten en muizen overlast. Het aantal meldingen is de laatste periode snel gestegen. Men spreekt van een ware muizenplaag in Amsterdam. Omdat meer plekken in Nederland last hebben van ratten en muizen, zijn hieronder een aantal acties die je zelf in huis kan doen om muizen en ratten tegen te houden!

Niemand vindt het leuk om een rat of muis te vinden in huis. Vaak weet je niet waarom het ongedierte jouw huis heeft gekozen, voor hoelang ze zich in huis bevinden en met hoeveel ze zijn! Een tip, ratten en muizen leven in groepen. Als je een muis ziet, is de kans groot dat er meerdere in huis zijn.

Waar komen ratten en muizen op af?

Ratten en muizen houden van voedsel. Ze passen in kleine ruimtes en kunnen daardoor makkelijk bij voedsel komen dat niet goed is afgedekt. Denk hierbij aan afvalresten op het aanrecht, een open prullenbak, niet goed afgesloten verpakkingen in de kast. Al deze oorzaken kunnen ratten en muizen naar je huis trekken. Zorg er daarom voor dat afval meteen weggegooid wordt en dat al het voedsel goed is afgesloten en opgeborgen.

Ratten en muizen bestrijden en buiten houden!

Als je weet waar de ratten of muizen je huis binnen komen is dat de beste plek om de bestrijding te beginnen. Leg bij hun ingang een aantal lucifers neer. Besmeer de lucifers met pindakaas. De ratten zullen de gehele lucifer opeten. Doordat ze het kopje en hout van de lucifer eten ontstaat er zwavel in hun maag, daar kunnen ze niet tegen.

Een andere manier om ratten en muizen te weren is, door zwarte peper te strooien op de plekken waar je last hebt van muizen of ratten. Ze haten peper en houden er niet van om daarbij in de buurt te komen. Hou dit wel een aantal dagen vol. Het ongedierte moet denken dat de peper permanent op die plek ligt. Als je dit maar een dag doet, zullen de ratten en muizen al snel weer door de keuken rennen!

Naast eten zijn er ook een aantal geuren waar ratten en muizen niet van houden. Brand een aantal dagen wat muntolie op een oliebrander. Het ongedierte houd niet van deze geur en zal op afstand blijven. Eens per week een dagje muntolie branden zal het ongedierte zeker uit huis houden!

Hulp nodig bij de bestrijding van ongedierte?

Mocht het je zelf niet lukken om knaag- of andere plaagdieren te bestrijden. Schakel dan onze professionele ongediertebestrijdingsservice in. Door ons landelijk dekkend netwerk kunnen wij snel ter plaatse zijn in bijvoorbeeld AmsterdamDen HaagEindhoven of Utrecht.

Gerelateerde artikelen

Het aanpakken van wespennesten

Het dichtstoppen van een wespennest heeft geen zin. Wanneer je de uitvliegopening dichtstopt, zullen de wespen net zo lang zoeken totdat ze andere opening gevonden

Lees verder »

Uitvliegende mieren bestrijden

Vliegende mieren en wespen zijn vervelende insecten waar je last van kunt hebben. Vaak is bestrijding nodig als insecten een bedreiging vormen voor de gezondheid.

Lees verder »