24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Ovenvisjes bestrijden

Je wilt overvisjes bestrijden: hoe pak je dat aan? En kun je dat zelf of heb je daar professionals bij nodig? Wij zochten het voor je uit. De ‘visjes’ behoren tot de franjestaarten en kunnen je makkelijk tot wanhoop drijven. Het zijn ongevleugelde insecten, die zich overal tussendoor lijken te wurmen.

Wij leggen je uit welke doe het zelf aanpak geschikt is om de ovenvisjes te bestrijden. Dat wil zeggen, als het probleem nog niet te groot is. Houd er rekening mee dat de ovenvisjes niet hetzelfde zijn als zilvervisjes en papiervisjes. Ze lijken op elkaar, maar je moet ze net op een andere manier bestrijden.

Breng je kamertemperatuur onder de 22 graden

Wil je zelf proberen de ovenvisjes te bestrijden? Dan is het bijvoorbeeld verstandig om de kamertemperatuur niet te hoog te laten oplopen. Houd de temperatuur in ieder geval onder de 22 graden. De visjes houden niet van kou. Houd er wel rekening mee dat sommige delen thuis nog steeds warmer kunnen zijn.

Heeft u last van ongedierte?

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio

Er is speciale ovenvisjes spray beschikbaar om de insecten te bestrijden. Dat lukt vooral als je op een paar plekken last hebt van de diertjes. Je kunt ze gericht aanpakken, door met de spray op het probleem te spuiten.

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Gebruik ovenvisjes spray

Waarom direct ongediertebestrijden.nl?

Wij werken uitsluitend samen met gediplomeerde ongedierte bestrijders. Dus via ons heeft u altijd waar voor uw geld. Alleen een erkende ongediertebestrijder kan zich aanmelden op ons platform en daar profiteert u direct van.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van vakkundige specialisten, die betrouwbaar zijn en zeer goed in het behandelen en verwijderen van ongediertes. Tevens zijn onze partners ook perfect inzetbaar voor advies m.b.t. ongedierte.

Lead Me werkt uitsluitend met gekwalificeerde en betrouwbare partnerbedrijven die in Nederland ingeschreven staan in het Kamer van koophandel register.

100% onafhankelijk

Directongediertebestrijden.nl opereert volledig onafhankelijk en werkt alleen samen met erkende ongediertebestrijders in Nederland.

100% Transparant

De dienstverlening van directongediertebestrijden.nl is geheel gratis voor u als website bezoeker. Een transparante dienstverlening en geen addertjes onder het gras.

Altijd een betrouwbare en erkende ongediertebestrijder in de buurt

Met meer dan 25 betrouwbare, erkende en aangesloten ongedierte bestrijders, is er altijd wel een ongedierte bestrijder bij u in de buurt.

Vergelijk en kies de beste ongediertebestrijder uit jouw regio

Op basis van uw criteria, komt u in contact met een erkende ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geen verrassende kosten

De kosten per situatie of dienst zullen altijd duidelijk vooraf gecommuniceerd worden en bij afrekening ontvangt u altijd een bon. Dus geen verrassende kosten meer, nooit meer!

Direct contact

Via directongediertebestrijden.nl heeft u direct contact met een ongediertebestrijder dat het best bij u past en u direct kan helpen. Direct contact via ons onafhankelijk platform.

Ventileer de ruimtes waar je last hebt van de overvisjes. Dat brengt de temperatuur omlaag en creëert een omgeving en situatie waar ze niet van houden. Zo voorkom je dat ze zich kunnen voortplanten en het probleem alleen maar groter wordt.

Ten slotte kun je een speciale ovenvisjesval proberen. Het is een val met een lokstof, die ervoor zorgt dat de visjes er naartoe lopen. Eenmaal in de val kunnen ze er niet meer uit, dus lost het probleem zichzelf op.

Het is belangrijk om het ovenvisje goed te herkennen. Houd er rekening mee dat de diertjes er anders uitzien dan bijvoorbeeld papiervisjes en zilvervisjes. De aanpak ziet er net iets anders uit, omdat de plekken waar ze leven ook net anders zijn. Wat dat betreft is het belangrijk om kritisch te zijn op het precieze type waar je last van hebt.

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen de drie soorten ongedierte? Wij zetten voor je op een rij hoe je de ovenvisjes herkent:

 • Kleur: grijs met vlekken
 • Lichaam: tot 12 millimeter, met achtersprietenzolang als het lijf. De diertjes zijn licht behaard.
 • Leefomgeving: op warme plekken, zoals dichtbij de oven

Heb je last van overlast door ovenvisjes? Dan is het belangrijk om vooral de temperatuur in huis goed in de gaten te houden. Probeer de omgeving van de oven en bijvoorbeeld de CV-ketel zo goed mogelijk schoon te houden. Je maakt het risico op de diertjes dan een stuk kleiner. En zie je ze lopen? Probeer ze meteen te bestrijden met de spray of met een val. Je voorkomt dan dat het kan uitgroeien tot een plaag.

In veel gevallen kun je de ovenvisjes gewoon zelf bestrijden. Het is wel belangrijk om er op tijd bij te zijn en het meteen goed aan te pakken. Voorkom daarom dat onduidelijk is of het misschien gaat om zilvervisjes of papiervisjes. Gebruik de bovenstaande kenmerken om zeker te weten dat het ovenvisjes zijn, zodat je die kunt aanpakken.

Is er een plaag ontstaan en lukt het niet om ze zelf te bestrijden? Of blijven ze terugkomen, ondanks dat je er alles aan doet om het aan te pakken? In dat geval is het verstandig om een professionele verdelger in te schakelen. Wij lossen het probleem vakkundig voor je op.

Wil je de ovenvisjes laten verjagen? Dat is precies waar we goed in zijn. We gebruiken professionele middelen en hebben veel ervaring met bijvoorbeeld ovenvisjes. Zo zorgen we ervoor dat je daar geen last meer van hebt.

 • Overal in Nederland
 • Particulier en zakelijk
 • Supersnel van ongedierte af

Probeer je ovenvisjes te bestrijden? Het gaat om langwerpige donkergrijze insecten, die zich maar moeilijk laten pakken. Ze zijn ontzettend snel en bewegen op een visachtige manier. Met name in warme leefomgevingen hebben ze het goed naar hun zin, zoals achter de CV-ketel of achter de oven.

Een paar eerste visjes zijn niet per sé schadelijk voor de gezondheid. Houd er wel rekening mee dat ze schade kunnen toebrengen aan boeken en fotoalbums. Wat dat betreft is het belangrijk om meteen op te treden tegen de insecten. Zodra er een plaag ontstaat is het risico groot dat het niet meer lukt om dat zelf te bestrijden.

 • Zijn ovenvisjes gevaarlijk?
  Nee, in principe zijn ovenvisjes niet gevaarlijk. Ze kunnen niet bijten en zijn ook niet schadelijk voor de gezondheid. Houd er rekening mee dat de visjes wel kunnen knabbelen aan boeken en aan bijvoorbeeld een fotoalbum. Daarom is het belangrijk om ze effectief te bestrijden, als je ze over de muur of door het huis ziet lopen.
 • Kunnen ovenvisjes bijten?
  Nee, ovenvisjes kunnen je niet bijten. Veel mensen vinden het geen fijn idee om ze door het huis te hebben lopen. Dus kom je ze tegen op plekken waar je zit te eten of lopen ze zelfs naar je toe? Het is verstandig om een eventuele plaag op tijd aan te pakken, zodat het er niet te veel worden.
 • Waar leggen ovenvisjes eitjes?
  De ovenvisjes leggen eitjes op warme plekken. Vaak gaat het om het gebied bij de oven en bijvoorbeeld bij de CV-ketel. Daar is het lekker warm, dus ze voelen zich er goed thuis en zullen de eitjes leggen.

Offerteformulier