24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Rioolvliegjes bestrijden

Heb je last van rioolvliegjes en probeer je die te bestrijden? Dat lukt in een aantal gevallen gewoon zelf. En groeit het je boven de pet? Geen zorgen, dan kunnen wij je ermee helpen. In dit artikelen delen we de beste tips en adviezen om er vanaf te komen.

De rioolvliegjes komen zowel binnen als buiten voor, bijvoorbeeld in de tuin. Je kunt ze bestrijden met kokend water, met azijn en met bleek. Houd er wel rekening mee dat je dat vooral binnen niet zomaar overal kunt toepassen. Ga daarom altijd op zoek naar de bron van de vliegjes, om die aan te pakken met de middelen die daarvoor geschikt zijn.

Gebruik rioolvliegjes spray

Heb je last van rioolvliegjes en stank? Op het moment dat de larven uitkomen ga je dat ruiken. Gelukkig zijn de rioolvliegjes niet gevaarlijk, al is het wel belangrijk om ze aan te pakken. Als je dat te lang niet doet zal je merken dat er steeds meer van komen. Op die manier wordt het probleem alleen maar groter, totdat het niet meer lukt om dat zelf onder controle te houden.

Heeft u last van ongedierte?

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio

Met name in stilstaand water grijpen de rioolvliegjes hun kans om te broeden. Ze hebben het daar goed naar hun zin, dus zullen zich snel vermenigvuldigen. Iedere dag dat je langer wacht zal je merken dat er (veel) meer bij komen. Het is daarom belangrijk om het zo snel mogelijk aan te pakken en eventueel stilstaand water zoveel mogelijk te voorkomen. Je loopt dan veel minder risico op een plaag.

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Verwijder stilstaand water

Waarom direct ongediertebestrijden.nl?

Wij werken uitsluitend samen met gediplomeerde ongedierte bestrijders. Dus via ons heeft u altijd waar voor uw geld. Alleen een erkende ongediertebestrijder kan zich aanmelden op ons platform en daar profiteert u direct van.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van vakkundige specialisten, die betrouwbaar zijn en zeer goed in het behandelen en verwijderen van ongediertes. Tevens zijn onze partners ook perfect inzetbaar voor advies m.b.t. ongedierte.

Lead Me werkt uitsluitend met gekwalificeerde en betrouwbare partnerbedrijven die in Nederland ingeschreven staan in het Kamer van koophandel register.

100% onafhankelijk

Directongediertebestrijden.nl opereert volledig onafhankelijk en werkt alleen samen met erkende ongediertebestrijders in Nederland.

100% Transparant

De dienstverlening van directongediertebestrijden.nl is geheel gratis voor u als website bezoeker. Een transparante dienstverlening en geen addertjes onder het gras.

Altijd een betrouwbare en erkende ongediertebestrijder in de buurt

Met meer dan 25 betrouwbare, erkende en aangesloten ongedierte bestrijders, is er altijd wel een ongedierte bestrijder bij u in de buurt.

Vergelijk en kies de beste ongediertebestrijder uit jouw regio

Op basis van uw criteria, komt u in contact met een erkende ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geen verrassende kosten

De kosten per situatie of dienst zullen altijd duidelijk vooraf gecommuniceerd worden en bij afrekening ontvangt u altijd een bon. Dus geen verrassende kosten meer, nooit meer!

Direct contact

Via directongediertebestrijden.nl heeft u direct contact met een ongediertebestrijder dat het best bij u past en u direct kan helpen. Direct contact via ons onafhankelijk platform.

Wil je zelf rioolvliegjes bestrijden? Het is belangrijk om na te gaan waar ze vandaan komen. De vliegjes blijven over het algemeen in de buurt bij hun broedplaatsen. Wat dat betreft kun je de vliegjes gewoon volgen, om er op die manier voor te zorgen dat je ontdekt waar ze vandaan komen. Als je de bron eenmaal hebt gevonden probeer je die te bestrijden. Zo haal je de broedplaats weg, waarna je er geen last meer van hebt.

Typische broedplaatsen voor rioolvliegjes zijn:

 • Regenpijpen
 • Regentonnen
 • De afvoer van je toilet, wasbak, douche of badkuip
 • Rioolvliegjes in je kruipruimte bestrijden
 • Vijvers
 • Dakgoten
 • Mesthopen
 • Composthopen
 • Septic tanks

Zodra je de broedbron van de vliegjes herkent kun je die bestrijden met bijvoorbeeld kokend water, azijn en bleek. Als je dat goed doet zal je merken dat de vliegjes verdwijnen, omdat er geen nieuwe meer bij komen.

Het is belangrijk om de afvoeren steeds goed schoon te maken. Voorkom op die manier dat de vliegjes er een broedplaats van maken. Ze zijn op zich namelijk niet gevaarlijk, maar kunnen wel bacteriën bij zich dragen. Op die manier kunnen ze ziektes overbrengen, waardoor je er toch last van kunt krijgen.

Wil je rioolvliegjes zelf bestrijden? Het is niet verstandig om dat met een stofzuiger te doen. Je zuigt de diertjes op die manier wel weg, maar ze gaan er niet dood van. Dat betekent dat ze er gewoon weer uit kunnen komen. Of dat ze daar zelfs een nieuwe broedplaats kunnen starten.

Eventueel kun je gebruik maken van wat plakband. De vliegjes die erop landen komen niet meer weg, dus zullen doodgaan. Houd er wel rekening mee dat je daarmee de broedplaats van de insecten natuurlijk niet verwijdert. Wat dat betreft is het dweilen met de kraan open, omdat er nog steeds nieuwe rioolvliegjes bij blijven komen.

Hoe herken je een rioolvliegjes plaag?

Op het moment dat de rioolvliegjes een broedplaats hebben gevonden en ze gaan broeden ontstaat er snel een plaag. De insecten planten zich razendsnel voort, waardoor je er steeds meer zal tegenkomen. Met name in de zomermaanden gaat het snel. Voordat je het weet ontstaat er een plaag, die je zelf niet meer onder controle kunt houden.

Zodra je de vliegjes ziet is het belangrijk om op zoek te gaan naar de bron van het probleem. Alleen als je die snel weet te vinden en je de diertjes bestrijdt kun je er nog vanaf komen. Je herkent een plaag met rioolvliegjes simpelweg aan de vliegjes die rond vliegen, vaak in de buurt van hun eigen broedplaats.

Zijn rioolvliegjes gevaarlijk?

Nee, de rioolvliegjes zijn gelukkig niet gevaarlijk. Ze kunnen niet bijten en doen ook op andere manieren eigenlijk geen kwaad. Dat wil zeggen, ze zijn vooral vervelend. Bovendien kunnen de vliegjes wel bacteriën bij zich dragen natuurlijk. Op die manier brengen ze ziekten over. Het is belangrijk om de vliegjes op tijd aan te pakken, voordat er een plaag ontstaat.

Zo voorkom je een rioolvliegjes plaag

Wil je voorkomen dat er een rioolvliegjes plaag ontstaat? Zorg er dan voor dat je de eerste vliegjes volgt om de bron te vinden. Pas als je de broedplaats kent lukt het om daar iets aan te doen. Bestrijd de vliegjes meteen, zodat ze niet de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen en tot problemen te leiden.

Professionele verdelger inschakelen of het zelf doen

Lukt het zelf niet om de rioolvliegjes goed te bestrijden, omdat je merkt dat er steeds een paar terug blijven komen? Schakel dan een professionele verdelger in. Zo zorgen wij ervoor dat je hier uiteindelijk geen last meer van hebt.

 • Hoe komen rioolvliegjes in je huis?
  De rioolvliegjes komen vaak door de afvoer naar binnen. Een enkel eitje kan zich makkelijk verplaatsen, waarna de vliegjes een weg naar buiten zoeken. Soms lijkt het vanuit het niets te komen, bijvoorbeeld als je alles in en om het huis juist netjes schoonhoudt.
 • Kan je ziek worden van rioolvliegjes?
  Van de vliegjes zelf kun je niet ziek worden. Wel kunnen de rioolvliegjes bacteriën bij zich dragen. Dat betekent dat ze wel ziekten kunnen overdragen, dus dat het belangrijk is om daarmee voorzichtig te zijn.
 • Hoe lang duurt het voordat rioolvliegjes weg zijn?
  Als we de broedplaats van de rioolvliegjes weten te vinden zullen we die effectief bestrijden. Er komen dan geen nieuwe vliegjes meer bij, dus het probleem lost zich binnen enkele uren tot een dag op.

Wil je rioolvliegjes laten verjagen? Dat is waar we goed in zijn, dankzij onze ervaring met allerlei soorten ongedierte. Sterker nog, we zullen ze bestrijden in plaats van verjagen. Zo zorgen we ervoor dat je er geen last meer van hebt. We pakken de broedplaats aan, om het goed voor je op te lossen.

 • Overal in Nederland
 • Particulier en zakelijk
 • Supersnel van ongedierte af

Offerteformulier