24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Schimmel bestrijden

Je wilt schimmel bestrijden: hoe pak je dat aan? Dat hangt af van het type schimmel waar je last van hebt en waar in huis dat het geval is. Dus merk je dat er schimmels (zijn) ontstaan? Alleen door dat goed aan te pakken voorkom je dat het zich niet verder zal uitbreiden. Op den duur wordt het gevaarlijk voor de gezondheid, dus het is belangrijk om er op tijd bij te zijn.

Wij leggen je uit hoe je zelf schimmel aan kunt pakken. Je kunt het bestrijden, weghalen en vervolgens voorkomen dat je er opnieuw last van krijgt. Dat geldt bijvoorbeeld voor de autobekleding, voor een raamkozijn en voor de muur. En heb je er last van in je kleding of in de slaapkamer? Wij leggen je uit hoe je dat oplost.

Doe het zelf aanpak

Als je zelf aan de slag gaat om schimmel te bestrijden of verwijderen is het vooral belangrijk om daar niet te lang mee te wachten. Ga aan de slag en gebruik bijvoorbeeld azijn of gebruik (baking) soda. Daarnaast kun je een stoomreiniger gebruiken, bijvoorbeeld als je de schimmel wilt verwijderen van kit.

Dus heb je er last van op de muur en werken de tips van Oma weet raad niet voldoende? Of wil je schimmel op planten verwijderen met azijn, maar lukt dat nog niet goed? Wij delen de tips waar je echt wat aan hebt. Zo weet je zeker dat je de schimmels weghaalt, en voorkomt dat je er opnieuw last van zal krijgen.

Heeft u last van ongedierte?

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio

Wil je schimmel verwijderen uit autobekleding? De schimmels die erin ontstaan vinden een plek waar het goed kan groeien, om de problemen steeds groter te laten worden. Het is eigenlijk een teken dat je de ideale omstandigheden hebt gecreëerd voor de schimmels om zich te ontwikkelen. Bij bekleding gaat het vaak om te veel vocht, of zelfs natte bekleding. Je zal merken dat er schimmel ontstaat, die je moet weghalen en waarvan je de ondergrond vervolgens netjes droog moet houden.

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Schimmel verwijderen auto bekleding

Waarom direct ongediertebestrijden.nl?

Wij werken uitsluitend samen met gediplomeerde ongedierte bestrijders. Dus via ons heeft u altijd waar voor uw geld. Alleen een erkende ongediertebestrijder kan zich aanmelden op ons platform en daar profiteert u direct van.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van vakkundige specialisten, die betrouwbaar zijn en zeer goed in het behandelen en verwijderen van ongediertes. Tevens zijn onze partners ook perfect inzetbaar voor advies m.b.t. ongedierte.

Lead Me werkt uitsluitend met gekwalificeerde en betrouwbare partnerbedrijven die in Nederland ingeschreven staan in het Kamer van koophandel register.

100% onafhankelijk

Directongediertebestrijden.nl opereert volledig onafhankelijk en werkt alleen samen met erkende ongediertebestrijders in Nederland.

100% Transparant

De dienstverlening van directongediertebestrijden.nl is geheel gratis voor u als website bezoeker. Een transparante dienstverlening en geen addertjes onder het gras.

Altijd een betrouwbare en erkende ongediertebestrijder in de buurt

Met meer dan 25 betrouwbare, erkende en aangesloten ongedierte bestrijders, is er altijd wel een ongedierte bestrijder bij u in de buurt.

Vergelijk en kies de beste ongediertebestrijder uit jouw regio

Op basis van uw criteria, komt u in contact met een erkende ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geen verrassende kosten

De kosten per situatie of dienst zullen altijd duidelijk vooraf gecommuniceerd worden en bij afrekening ontvangt u altijd een bon. Dus geen verrassende kosten meer, nooit meer!

Direct contact

Via directongediertebestrijden.nl heeft u direct contact met een ongediertebestrijder dat het best bij u past en u direct kan helpen. Direct contact via ons onafhankelijk platform.

Is er schimmel ontstaan in een kozijn of een raamkozijn? Houten kozijnen zijn hier vatbaar voor. Dat heeft te maken met het vocht in het hout, dat er makkelijk in kan trekken als het niet meer goed beschermd is. Dus is het schilderwerk niet goed meer en ontstaan er gaten in de beschermlaag? Vervolgens hoopt zich vocht op, waardoor er schimmels kunnen ontstaan. 

Op een vergelijkbare manier kan er ook schimmel ontstaan op de muur. Het is vaak een gevolg van een gebrek aan ventilatie. In huis is het belangrijk om goed te ventileren. De frisse lucht voorkomt dat schimmels zich kunnen ontwikkelen. In plaats daarvan waaien de eerste schimmels als het ware steeds weg of drogen die uit. Daardoor ontstaan er geen grote schimmelplekken, dus krijg je daar geen last van in huis.

Zit er schimmel in je kleding en wil je die verwijderen? Dat is in veel gevallen erg lastig. Waarschijnlijk is de kleding nat geweest en heb je die niet goed laten drogen. Op het moment dat er eenmaal schimmel in zit ben je eigenlijk al te laat. Gooi de kleding weg en zorg er de volgende keer voor dat je alles goed droogt.

Wil je schimmel verwijderen uit de slaapkamer? Het is belangrijk om dat zo snel mogelijk te doen. De schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Ze leiden tot een slecht binnenklimaat, waardoor je moeite kunt krijgen met je ademhaling.

Je kunt schimmelvorming bij jou thuis voorkomen door in ieder geval goed te ventileren. De vorming is bijna altijd een gevolg van een te hoge vochtigheidsgraad. Houd de vochtigheid thuis tussen de 40 en 60 procent. Bij die relatieve lucht krijgen schimmels zo min mogelijk kans.

Lukt het zelf niet meer om schimmels te verwijderen? Als je merkt dat de schimmels terug blijven komen of als ze steeds op andere plekken ontstaan gaan wij daar graag voor je mee aan de slag. We zijn gespecialiseerd in het verwijderen van schimmels en het aanpakken daarvan. Zo zorgen we ervoor dat je er geen last meer van hebt, en als het goed is ook niet meer krijgt.

 • Overal in Nederland
 • Particulier en zakelijk
 • Supersnel van ongedierte af
 • Hoe ziet schimmel op de muur eruit?
  Ben je benieuwd hoe een schimmel op de muur eruit ziet? Het gaat om donkere plekken, eventueel in zwart of groen. Je herkent het aan de vreemde vorm en het organisch groeiende karakter. De schimmels vermenigvuldigen zich en winnen op die manier terrein.
 • Welke schimmels zijn gevaarlijk?
  In principe zijn alle schimmels gevaarlijk. Ze kunnen slaan op de luchtwegen. Dat geldt vooral voor zwarte schimmel, maar ook voor veel andere schimmels. Pas daarom op met het bestrijden ervan. Zodra je hiermee aan de slag gaat is het bijvoorbeeld belangrijk om beschermende kleding te dragen. Je voorkomt dat de schimmels op de huid kunnen komen, waardoor er huiduitslag kan ontstaan.
 • Kan schimmel vanzelf verdwijnen?
  Nee, in principe zal een schimmel nooit zelf verdwijnen. Je kunt wel proberen om goed te ventileren en de ruimte goed droog te houden. Op die manier heeft de schimmel in ieder geval zo min mogelijk kans om zich te ontwikkelen. Vervolgens is het belangrijk om de schimmel zo effectief mogelijk te bestrijden.

Met name de zwarte schimmel is gevaarlijk. Je komt deze vaak tegen in de badkamer. De vochtige ruimte moet voldoende geventileerd worden om te voorkomen dat de schimmels zich er te veel thuis gaan voelen. Zowel als de schimmel er zit als wanneer je die wilt bestrijden kan dat schadelijk zijn. Zorg er daarom voor dat je goed nakijkt of er sprake is van schimmels, om die vervolgens meteen aan te pakken.

Als je thuis last hebt van schimmel kun je dat merken aan een allergie, aan vermoeidheid, hooikoorts, hoofdpijn en bijvoorbeeld verkoudheid. In sommige gevallen kun je zelfs last krijgen van huiduitslag of longproblemen.

Offerteformulier