24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Te dikke rat geholpen door hulpdiensten

We zijn een service die zich richt op het efficiënt, betaalbaar en betrouwbaar organiseren van lokale ongediertebestrijding. En als je regelmatig schrijft over plaagdieren in de negatieve zin, dan is het ook weleens leuk om iets leuks te vertellen over de dieren waar we mee te maken hebben.

Duitse hulpdiensten rukken uit voor te dikke rat

In de gemeente Bensheim, in het zuiden van Duitsland, stuitte de hulpdiensten op een wel heel bijzondere situatie. De hulpverleners die dieren beschermen in Duitsland maken geen onderscheid tussen de verschillende soorten dieren die zij helpen. Toen een jonge dame een melding maakte van een rat die vastzat in het gat van een putdeksel, kwamen zij gewoon opdagen om de rat een vriendelijk handje te helpen.

Obesitas bij ratten

De moderne maatschappij, het overschot aan eten dat wij weggooien en alle afval die wij produceren veroorzaken gezondheidsproblemen bij dieren. Dit levert vreemde situaties op: beren in vuilnisbakken, tandenflossende bavianen en te dikke ratten. Het is dus niet alleen belangrijk voor de preventie van plaagdierenoverlast dat je zorgt dat etensresten veilig worden opgeborgen. Of deze vrouwtjesrat te dik is, of eenvoudigweg zwanger, dat laten we maar even in het midden. Feit is dat dit niet zo’n handige actie was van mevrouw Rat. Gelukkig kan deze rat weer verder gaan, op zoek naar nieuw voedsel. Hopelijk maakt ze dit keer gezondere keuzes en blijft ze weg bij woningen en bedrijven.

 

 

Waarom is de bestrijding van ongedierte nodig?

Dat ongediertebestrijding nodig is, dat komt natuurlijk door de overlast die grote groepen plaagdieren kunnen veroorzaken, de schade die zij doen en de risico’s die zij vormen voor onze gezondheid. Wij zijn een groot voorstander van een verantwoorde ongediertebestrijding en ongediertepreventie op basis van maatwerk en met een minimale impact op het milieu en het lijden van de dieren. Een deskundige bestrijdingstechnicus doet daarom zijn of haar best om de dieren waar hij of zij mee te maken krijgt goed te begrijpen. Alleen zo kan er een effectieve en verantwoorde aanpak op locatie plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Het aanpakken van wespennesten

Het dichtstoppen van een wespennest heeft geen zin. Wanneer je de uitvliegopening dichtstopt, zullen de wespen net zo lang zoeken totdat ze andere opening gevonden

Lees verder »

Uitvliegende mieren bestrijden

Vliegende mieren en wespen zijn vervelende insecten waar je last van kunt hebben. Vaak is bestrijding nodig als insecten een bedreiging vormen voor de gezondheid.

Lees verder »