24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Vogels verjagen

Je wilt vogels verjagen: hoe pak je dat aan? Als je overlast ervaart van roofvogels of andere vogels kan dat heel lastig zijn. Probeer ze al te verjagen als het er pas een paar zijn of als ze zich nog niet hebben genesteld. Hoe langer je ermee wacht hoe lastiger het wordt. Uiteindelijk lukt dat alleen nog met professionele hulp, waar we je uiteraard graag mee helpen.

Net als bij allerlei vormen van ongedierte geldt dat ‘voorkomen’ beter is dan ‘genezen’. Probeer de vogels in ieder geval niet te voeren. Ruim daarnaast afval zo snel mogelijk op en zet geen vuilniszakken buiten neer. Daardoor neemt het risico op overlast door vogels snel toe.

Doe het zelf aanpak

Wil je vogels afschrikken of vogels verjagen van het balkon? We kunnen het ons daarnaast voorstellen dat je last hebt van vogels in de moestuin of vogels op een rieten dak. In al die gevallen kan het heel lastig of zelfs vervelend zijn als ze een nestje bouwen.

Dus ben je benieuwd hoe je vogels kunt verjagen uit de tuin? Of hoe je de vogels verjaagt uit de moestuin? We delen een aantal praktische tips. Probeer ze zelf, het liefst als je pas een klein beetje overlast ervaart. Je voorkomt op die manier dat het probleem te groot groeit, waardoor je daar professionele bestrijders voor nodig hebt.

Heeft u last van ongedierte?

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio

Wil je vogels verjagen uit de dakgoot, zitten ze op het dak of vallen ze de fruitbomen aan? Wat er ook aan de hand is, in een aantal gevallen kun je ze verjagen met geluid. Het gaat om ultrasoon geluid of een harde pieptoon, waar de vogels niet tegen kunnen. Gebruik bijvoorbeeld een apparaat met een sensor, die het geluid maakt als er beweging is. Zodra de vogels op het dak landen of in de bomen gaan zitten is er beweging, dus wordt het geluid gemaakt. De kans is groot dat je de vogels op die manier kunt verjagen, omdat ze een andere plek gaan zoeken.

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vogels verjagen met geluid

Waarom direct ongediertebestrijden.nl?

Wij werken uitsluitend samen met gediplomeerde ongedierte bestrijders. Dus via ons heeft u altijd waar voor uw geld. Alleen een erkende ongediertebestrijder kan zich aanmelden op ons platform en daar profiteert u direct van.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van vakkundige specialisten, die betrouwbaar zijn en zeer goed in het behandelen en verwijderen van ongediertes. Tevens zijn onze partners ook perfect inzetbaar voor advies m.b.t. ongedierte.

Lead Me werkt uitsluitend met gekwalificeerde en betrouwbare partnerbedrijven die in Nederland ingeschreven staan in het Kamer van koophandel register.

100% onafhankelijk

Directongediertebestrijden.nl opereert volledig onafhankelijk en werkt alleen samen met erkende ongediertebestrijders in Nederland.

100% Transparant

De dienstverlening van directongediertebestrijden.nl is geheel gratis voor u als website bezoeker. Een transparante dienstverlening en geen addertjes onder het gras.

Altijd een betrouwbare en erkende ongediertebestrijder in de buurt

Met meer dan 25 betrouwbare, erkende en aangesloten ongedierte bestrijders, is er altijd wel een ongedierte bestrijder bij u in de buurt.

Vergelijk en kies de beste ongediertebestrijder uit jouw regio

Op basis van uw criteria, komt u in contact met een erkende ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geen verrassende kosten

De kosten per situatie of dienst zullen altijd duidelijk vooraf gecommuniceerd worden en bij afrekening ontvangt u altijd een bon. Dus geen verrassende kosten meer, nooit meer!

Direct contact

Via directongediertebestrijden.nl heeft u direct contact met een ongediertebestrijder dat het best bij u past en u direct kan helpen. Direct contact via ons onafhankelijk platform.

Veel vogels zijn sterk visueel georiënteerd. Ze kijken goed naar waar ze willen zitten en waar ze hun nesten bouwen. Daarom is het de moeite waard om ze met een laserpen te proberen te frustreren. Richt de laserpen op de vogels, zodra ze op het dak, in de tuin of in de moestuin gaan zitten. Door het licht kunnen de vogels zich niet meer goed oriënteren. Dat frustreert ze, waarna ze de behoefte voelen om op zoek te gaan naar een andere plek.

Gaat het om een groter gebied met bijvoorbeeld fruitbomen en wil je de vogels verjagen? Gebruik vogelverschrikkers. De grote verschrikkers op palen schrikken de dieren af, omdat ze er vanuit gaan dat het roofvogels zijn. Houd er wel rekening mee dat de vogels er na verloop van tijd aan wennen. Als het lukt om een bewegende verschrikker te plaatsen is dat de beste kans om de vogels blijvend te verjagen en daar geen last meer van te hebben.

Ten slotte kun je vogels verjagen met bijvoorbeeld aluminiumfolie. Dit is vooral effectief als de zon schijnt. De folie zorgt ervoor dat het licht weerkaatst wordt, als het goed is richting de vogels. Zij raken gedesoriënteerd door het licht, waardoor ze opnieuw frustratie ervaren. Ze gaan op zoek naar een andere plek, omdat ze het niet prettig vinden dat het licht dat reflecteert ze steeds in de weg zit.

Het is eigenlijk al noodzakelijk om vogels te verjagen zodra er maar één of een paar zitten. Het lijkt in die gevallen soms nog leuk, maar het kan de aanleiding zijn voor veel meer vogels om zich te vestigen. Dus wil je zeker weten dat de vogels geen plaag gaan vormen bij jou in de dakgoot, op het dak, in de tuin of in de fruitbomen? Hoe eerder je erbij bent, des te groter de kans is dat je er geen last van zal krijgen.

Heb je al last van een paar eerste vogels en wil je voorkomen dat dit uitgroeit tot een plaag? Gebruik bijvoorbeeld vogelpinnen en vogelnetten, om te voorkomen dat ze zich kunnen nestelen. Daarnaast is het een goed idee om zelfs de eerste vogels met de bovenstaande tips te proberen te verjagen. Alleen op die manier voorkom je dat het er snel meer worden en je inderdaad last krijgt van een plaag. Wat dat betreft voelt het soms vroeg om er meteen tegen op te treden. Toch is dat de enige methode die werkt.

Heb je een vogelnest? Die zou je natuurlijk het liefst verwijderen. Houd er rekening mee dat dit helaas verboden is, als de vogel nog zit te broeden. Een broedende vogel is altijd beschermd, dus die mag je niet zomaar verwijderen. Dat betekent dat je het net moet laten zitten, totdat de vogel klaar is met broeden. Daarna mag je proberen de vogels te verjagen. Dat is helaas al een stuk lastiger, omdat de vogels hun ‘thuis’ in veel gevallen niet zomaar zullen verlaten.

Wil je vogels laten verjagen en zoek je daarbij naar professionele hulp? Wij hebben daarmee veel ervaring en weten waar vogels niet van houden. Zo zorgen we ervoor dat we de vogels bestrijden, bijvoorbeeld in de tuin of in een moestuin. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ervaring met vogels op het dak, in de dakgoot en in fruitbomen.

 • Overal in Nederland
 • Particulier en zakelijk
 • Supersnel van ongedierte af
 • Hoe krijg ik vogels van mijn dak?
  Het valt niet altijd mee om vogels op het dak te krijgen. Je kunt gebruik maken van geluid of van een vogelverschrikker. Daarnaast kun je denken aan vogelpinnen, om te voorkomen dat de vogels zich er kunnen nestelen.
 • Wat is de beste vogelverjager?
  Welke vogelverjager het best werkt hangt onder andere af van het type vogel waarvan je overlast ervaart. Sommige vogels zijn gevoelig voor geluid, terwijl anderen meer last hebben van licht (door een laserpen of aluminiumfolie).
 • Hoe vogels uit de schouw houden?
  Last van vogels in de schouw? Houd de schoorsteen goed in de gaten en gebruik bijvoorbeeld vogelpinnen om te voorkomen dat ze zich daar gaan nestelen.

Offerteformulier