24/7 Bereikbaar bel nu een specialist

Zwammen bestrijden

Zwammen bestrijden: het is belangrijk om er op tijd bij te zijn. Je kunt dit in veel gevallen gewoon zelf, vooral met de praktische tips die we daarvoor delen. En lukt het zelf toch niet om de problemen helemaal op te lossen? Geen zorgen, dan kunnen we je daar natuurlijk bij helpen.

De grote en smerige plakken van zwammen komen bijvoorbeeld voor in de kelder of in de kruipruimte. De lucht is muf en ruikt ‘zwaar’. Wat dat betreft merk je het snel genoeg op het moment dat je er last van hebt. Houd er rekening mee dat de zwammen tot aan het plafond kunnen reiken. Het is belangrijk om er op tijd iets aan te doen of om daar professionele hulp bij in te schakelen.

Doe het zelf aanpak

Wil je de zwammen bestrijden en zoek je naar de beste manier om dat te doen? Een zwam bestrijden is vooral een kwestie van er op tijd bij zijn. Je kunt daar bestrijdingsmiddel voor gebruiken, net als azijn. In veel gevallen kun je zo zelf de zwam bestrijden, al is het verstandig om beschermende materialen te dragen tegen de nare geur.

Zorg ervoor dat je vervolgens de bron van het probleem aanpakt. Achterhaal hoe de zwammen hebben kunnen ontstaan, om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Als wij je professioneel helpen met de bestrijding halen we de bron van het probleem weg. Zo weet je zeker dat je er de volgende keer niet opnieuw last van hebt

Heeft u last van ongedierte?

Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio

Je kunt zelf een aantal dingen doen om zwammen te bestrijden. Of beter nog, om te voorkomen dat je last krijgt van een zwam. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de ruimte minder vochtig te maken. De zwammen houden van een vochtige ruimte, waarin ze de kans krijgen om goed te gedijen. Zorg er in plaats daarvan voor dat je eventueel stilstaand water verwijdert. En dat je uitzoekt waar het vocht vandaan komt, bijvoorbeeld als dat optrekt uit de bodem. Dit kan over de vloer of langs de wanden een probleem zijn, vooral waar het beton of een ander materiaal samenkomt met hout.

Maak de ruimte minder vochtig

Waarom direct ongediertebestrijden.nl?

Wij werken uitsluitend samen met gediplomeerde ongedierte bestrijders. Dus via ons heeft u altijd waar voor uw geld. Alleen een erkende ongediertebestrijder kan zich aanmelden op ons platform en daar profiteert u direct van.

Wij beschikken over een landelijk netwerk van vakkundige specialisten, die betrouwbaar zijn en zeer goed in het behandelen en verwijderen van ongediertes. Tevens zijn onze partners ook perfect inzetbaar voor advies m.b.t. ongedierte.

Lead Me werkt uitsluitend met gekwalificeerde en betrouwbare partnerbedrijven die in Nederland ingeschreven staan in het Kamer van koophandel register.

100% onafhankelijk

Directongediertebestrijden.nl opereert volledig onafhankelijk en werkt alleen samen met erkende ongediertebestrijders in Nederland.

100% Transparant

De dienstverlening van directongediertebestrijden.nl is geheel gratis voor u als website bezoeker. Een transparante dienstverlening en geen addertjes onder het gras.

Altijd een betrouwbare en erkende ongediertebestrijder in de buurt

Met meer dan 25 betrouwbare, erkende en aangesloten ongedierte bestrijders, is er altijd wel een ongedierte bestrijder bij u in de buurt.

Vergelijk en kies de beste ongediertebestrijder uit jouw regio

Op basis van uw criteria, komt u in contact met een erkende ongediertebestrijder bij u in de buurt.

Geen verrassende kosten

De kosten per situatie of dienst zullen altijd duidelijk vooraf gecommuniceerd worden en bij afrekening ontvangt u altijd een bon. Dus geen verrassende kosten meer, nooit meer!

Direct contact

Via directongediertebestrijden.nl heeft u direct contact met een ongediertebestrijder dat het best bij u past en u direct kan helpen. Direct contact via ons onafhankelijk platform.

Om de zwam te bestrijden (en om te voorkomen dat je daar last van krijgt) is het belangrijk om de ruimte goed te ventileren. Dat geldt bijvoorbeeld voor de kelder en de kruipruimte, als bekende plekken waar ze ontstaan. Het hoge vochtgehalte zorgt ervoor dat de zwammen zich er thuis voelen. Bovendien zijn het plekken waar je misschien niet vaak komt, waardoor de zich kunnen ontwikkelen en je er eigenlijk te laat achterkomt.

Zwammen ontstaan op hout. Achterhaal waar ze vandaan komen, op het moment dat je daar last van hebt en je ze wilt (laten) bestrijden. Vaak gaat het om besmet hout, waar eigenlijk al een zwam op zat. In de juiste omstandigheden is het risico groot dat deze zich verder ontwikkelt en steeds groter wordt. Je komt er misschien pas laat achter. Het is dan belangrijk om deze te bestrijden. Door het besmette hout vervolgens te verwijderen voorkom je dat de probleem opnieuw ontstaan.

Ten slotte kun je gebruik maken van bestrijdingsmiddelen. Je kunt denken aan azijn en aan specifieke middelen. Die zijn bedoeld om de zwam te bestrijden, zodra je daar al veel last van hebt. Dus reikt de zwam al tot het plafond of gaat het om een andere grote plek, die je met ventileren niet zomaar meer verwijdert? Gebruik bestrijdingsmiddelen om het probleem bij de kern aan te pakken en definitief op te lossen.

De zwammen ontstaan vanuit een besmetting, op basis van de ideale omstandigheden. Houd er rekening mee dat je te maken kunt hebben met drie verschillende soorten:

 • Huiszwam
  De huiszwam is groot, vrij plat en bruin. Het vruchtlichaam heeft een witte rand, waar je de variant goed aan kunt herkennen. Als de zwam al sporen nalaat zie je een dun laagje bruine stof. Vaak vind je dit type op houten balken. Het is een agressieve variant, die veel voorkomt.
 • Kelderzwam
  De kelderzwam veroorzaakt net als de huiszwam houtrot. Deze zwam heeft meer vocht nodig om te ontwikkelen, dus komt daardoor vooral in kelders en in de kruipruimte voor. Het vruchtlichaam is geel in plaats van bruin en heeft meer lichte randen.
 • Poriënzwam
  De vruchtlichamen van dit type zwam zien er anders uit. Het gaat om een soort plukken watten. De wijde en buisachtige poriën kleuren de zwam wit, al kan deze later ook geel of roze worden. De schimmeldraden onttrekken veel vocht aan het hout, waardoor dit aangetast raakt.

De schimmels kunnen op den duur ademhalingsproblemen en zelfs ernstige allergieën veroorzaken. Bovendien tasten ze het hout aan, omdat ze daar vocht aan onttrekken. Het is daarom belangrijk om er snel bij te zijn als er een zwam ontstaat. Dit is vaak het gevolg van een besmetting op hout. Houd de ruimte goed in de gaten, om het probleem niet te groot te laten groeien

Het is belangrijk om de ruimte goed te ventileren en het vochtgehalte in de gaten te houden. Meet bijvoorbeeld de relatieve luchtvochtigheid en houd die tussen de 40 en 60 procent. Door goed te ventileren krijgen de zwammen geen kans om te ontwikkelen en uit te groeien tot de grote problemen die er kunnen ontstaan.

Wil je de zwammen laten verwijderen, bijvoorbeeld omdat dat zelf niet meer lukt? We kunnen het ons voorstellen dat een zwam tot aan het plafond niet iets is waar je zelf mee aan de slag kunt. Wij hebben de bestrijdingsmiddelen en weten hoe we moeten zoeken naar de bron van het probleem. Vervolgens lossen we het voor je op, zodat je hier geen last meer van hebt.

 • Hoe krijg je zwammen in huis? 
  De zwammen ontstaan vaak vanuit een besmetting op hout. Vervolgens gebruiken ze het vocht in de kelder, de kruipruimte of een andere ruimte in huis om te groeien en ontwikkelen.
 • Zijn zwammen gevaarlijk? 
  De zwammen zelf zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel leiden tot ademhalingsproblemen en ernstige allergieën. Het gaat om schimmels, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.
 • Wat kost zwammen verwijderen?
  We beoordelen ter plekke hoe groot het probleem is en wat we daaraan moeten doen. Op basis daarvan geven we aan wat de kosten zijn om de zwammen te verwijderen.

Offerteformulier